tilkkuvuoden 2021 yhteenveto.

Tilkunviilaajan tilkkutyövuoden perinteinen yhteenveto täällä, päivää! Luvassa on ehkä hengästyttäväkin luettelointi tilkkutekemisistäni, katsaus onnistumisiin ja pettymyksiin ja toiveiden tynnyrin lopputuloksen esittely. Kissa on heti hengessä mukana, keskittyneenä kuuntelemaan ja katselemaan.
Ompelin vuonna 2021 24 tilkkupussukkaa (tässä he ovat järjestyksessä, viimeisimmästä valmistuneesta ensimmäiseen tänä vuonna ompelemaani): 

Lempeä-vetoketjupussukka

Mansikkapaikka-tilkkupussukkaa en ehtinyt esitellä blogissa, sillä minulla oli kiireitä pystyttää joulukalenteriani. Esittelen sen nyt edestä:
Ja takaa:
Ou beibi -pussukkaa en sitäkään ehtinyt esitellä, mutta tässä se on edestä:
Ja tässä Ou beibi takaa:
Peilimaa-vetoketjupussukka 
Notkea-tilkkupussukka
Syytön-pussukka 

En sentään ollut yhtä ahkera pussukkamaakari kuin viime vuonna, jolloin ompelin yhteensä 35 tilkkupussukkaa. Onnistumiseksi lasken erityisesti sen, että ompelin useampia orpoja tilkkupintapalasia pussukoiksi. Esimerkiksi Kummallista, Parvi ja Ou beibi syntyivät niin.

Lisäksi valmistin oikeasti ihan loppuun asti valmiiksi Lastu-tilkkulaukun, jonka julistin valmiiksi jo tammikuussa 2020, mutta jonka vetoketjun päästä puuttui lipare – siellä oli vain vetoketjun valmistajan kiinnittämä pahvilappu. 

Entä tilkkupeitot?


Päihitin viimevuotisen itseni ompelemalla kuusi tilkkupeittoa. Viime vuonna valmistui ”vain” neljä tilkkupeittoa. 


Kolme valmistunutta oli keskeneräisenä viime vuonna. Aivan viime vuoden viimeisinä päivinä innostuin rakentamaan eri värisistä suorakaiteista liukuvärisiä pötköjä, ja sain Fantasiameri-tilkkupeiton valmiiksi hämmästyttävän nopeasti.

Tupla vai kuitti -peitto valmistui työläistä Economy-blokeista. Vuosi sitten minulta puuttui vielä blokkeja, ja mietin silloin, mahtaako peitosta tulla yhtään mitään. Minusta tuntui, että mitä pidemmälle etenen, sitä tylsemmiltä blokkini alkavat silmissäni näyttää.

Lopputulos oli näyttävä, mutta ei sykähdyttänyt mieltä.

Sasassalee-peitto perustui Supernova-nimiseen tilkkupintaan. Olin saanut pinnan valmiiksi ja tikkautetuksi jo syyskuussa, mutta se oli vuosi sitten vielä viimeistelemättä. Siitä ei silti tullut tämän vuoden ensimmäistä valmista!

Elokuunasterit, Jupiterin kuut ja Värikuningatar -tilkkupeitot valmistin kokonaan tämän vuoden puolella.

Keskeneräisiä?


Maltoin sentään tikata saksalaisen Sigin ihanasta tilkkulahjasta kokoamani kaksi minulle epätyypillisen väristä tilkkupintaa, mutta tikatut pinnat odottavat edelleen muuttumistaan tilkkulaukuksi. No, ehkä ensi vuonna sitten!

Minipienistä jäännöspalaneliöistä rakentuva tilkkupinta on edelleen kesken. Minulla on valmiina noin tuhat kaksisataa 2,5-tuumaista neljän neliön blokkia, jotka olen ommellut kuudentoista neliön blokeiksi. Tarvitsen pintaan vielä paljon neljän neliön blokkeja – mutta niitä syntyi viimeksi toukokuussa.
Blue North Strong and Free -blokkeja on valmiina noin 12 kappaletta – viime vuoden lopulla niitä oli kaksi. Maaliskuun jälkeen tällä saralla ei ole tapahtunut mitään, vaan olen työstänyt muita projekteja. Mutta tämäkin valmistuu jonain päivänä, tiedän sen!
Kaksi valmista tilkkupintaa odottaa tänään, että voin viedä ne Töölön Tilkkupajaan tikattaviksi. Ensi kuussa jo!

Tilkkupinta, jolla on jo nimikin - Lexical: 
Eilen ompelin valmiiksi Trixter-nimisen tilkkupinnan. Jouduin keskeyttämään kokoamisen, kun Kissan ruoka-aika koitti. Tässä se muistuttaa minua asiasta:

Vuoden 2021 hudit


Olen joka vuosi tutkaillut vähän myös pettymyksiäni ja sen sellaisia. Vuosi 2021 oli toki haastava edelleen jatkuneen pandemian takia, mutta tilkkutyön saralla en juurikaan pettynyt. No, Syytön-pussukasta tuli mielestäni kamala, mutta se on kuitenkin ollut joidenkin ihmisten mieleen. Muuta pettymystä en keksi, koska tilkkupäivätkin peruttiin jo viime vuoden puolella.

Vuoden 2021 parhaat jutut


Tilkkutyökaava ja varsinkin sen testausryhmä

Teen suurin piirtein jokaisen tilkkupeittoni omilla mitoilla ja ohjeilla, vaikka inspiroidun kyllä näkemistäni kuvista. Minulta on monta kertaa kysytty, mitä kaavaa olen noudattanut, ja tähän asti olen vastannut, etten mitään.

Mutta nyt päädyin kirjoittamaan oman tilkkutyökaavan. Valmistin ohjeen kuvituksineen ja värväsin mukaan vapaaehtoisia testaajia, joiden kommenttien perusteella viimeistelisin kaavani. He olivat motivoiva ja kannustava ryhmä! Kaava on valmis ja ainoastaan verkkokauppa puuttuu, jotta voin alkaa myydä sitä. 


Mielessä on vielä useita muita kaavoja, jotka voin toteuttaa. Suurin osa testaajistani on ilmoittanut olevansa apunani toistekin.

Raitahaaste-tiimi

Syys-lokakuun vaihteessa pyörin Instagramissa raitahaasteen parissa, ja se olikin jännittävää! Sain toteuttaa mielenkiintoisen projektin yhdessä kivojen tilkkuilijoiden kanssa. Haaste aktivoi useampia tilkkuharrastajia toteuttamaan hienoja, raidoista inspiraationsa saaneita töitä.

Instagram-kanava

Olen tehnyt Instagram-päivityksiä vuoden 2015 marraskuusta alkaen, ja noin kaksi kuukautta taisin saavuttaa jonkin virstanpylvään, sillä seuraajieni määrä alkoi kasvaa paljon entistä nopeammin. Seuraajamäärä on vain numero, mutta saan myös enemmän kommentteja kuin ennen, ja se on kyllä motivoivaa.

Joulukalenteri

Joulukalenteri kirvoitti mukavia kommentteja – minulle ehdotettiin esimerkiksi että tekisin teksteistäni kirjan. Sain saman suuntaista kannustusta jo viime vuoden joulukalenterini aikana, mutta tänä vuonna vielä enemmän. Ehkä pitäisi tosiaan ottaa kynä kauniiseen käteen!

Tilkkuyhdistyksen ansiomerkki ja Tilkkutyöbiennaali Suonenjoella

Tilkkuyhdistyksen hallitus myönsi minulle ansiomerkin numero 83 pienessä seremoniassa Suonenjoella. Samalla sain ihanan kangasnyytin läksiäislahjaksi, sillä olin päättänyt olla asettumatta uudelleen ehdolle Tilkkuyhdistyksen hallitukseen. Olen toisaalta haikea, mutta toisaalta helpottunut, sillä olen jättänyt vähitellen myös tehtävät viestinnän apuna, enkä ole ollut aktiivisesti tekemässä Tilkkulehteä. Minulle on vapautunut aikaa muuhun, mikä on ollut myönteistä.

Miten toiveeni toteutuivat

Miten toteutuivat viime vuoden viimeisenä päivänä esittämäni toiveet tilkkuvuodelle 2021? 

”Toivon saavani kuudesta nyt keskeneräisestä työstäni valmiiksi ainakin kolme.”
Hahaa! Tämä toteutui, sillä tasan kolme viime vuonna kesken ollutta tilkkupeittoa valmistui!

”Toivon, että muistan edelleen tehdä elähdyttäviä tilkkukangashankintoja pitkin vuotta.”
Onneksi olen muistanut tämän. Hankin kaksi erityisen elähdyttävää pinoa, ensin Tula Pinkin sateenkaaren värisen pinon:
Syyskuussa vielä Christina Camelin Saguaro-pinon:
Lisäksi pino Kaffe Fassettin punaisia ja muutama Rakkaan Tyttären ostama söpö fättäri löysi tiensä kotiini. Ja vuoden toiseksi viimeisenä päivänä pääsin vielä käymään Tilkkunen-tilkkukangaskaupassa. Aah ihanat kankaat!
”Toivon pääseväni johonkin tilkkuaiheiseen tapahtumaan oikeasti. Tapahtumaksi luen tapaamisen killan kanssa, yhteisompelun, tilkkutyönäyttelyvierailun, myyntitapahtuman tai messut.”
Pääsin! Monta kertaa! Tapasin killan kanssa kolme kertaa, parin IG-tilkkuilijan kanssa kerran ja pääsin käymään myös Tilkkutyöbiennaalissa. Meillä oli heinäkuun lopussa myös yhteiset ompelulanit useamman IG-tilkkuilijan kanssa. Syyskuun alussa kävin katsomassa myös Vihdin tilkkukillan 20-vuotisjuhlanäyttelyn Vihdin kunnankirjastossa. Lokakuun alussa tapasin kolme tilkkuystävää, jotka olivat vuonna 2019 mukana upealla matkalla Ranskan Alsacessa, European Patchwork Meetingissä.

”Toivon, että suomalaiset tilkkuharrastajia palvelevat kaupalliset toimijat mainostaisivat innokkaasti Tilkkulehdessä ja että he myös kokisivat hyötyvänsä mainoksistaan.”
Tilkkulehden joka numerossa oli paljon mainoksia – ei silti liikaa. Sitä en tiedä, kokivatko mainostajat hyötyvänsä, mutta luulisin niin. He saivat lehtimainosten lisäksi näkyvyyttä Tilkkuyhdistyksen kuukausittaisissa uutiskirjeissä, ja näin, että heidän linkkejään klikkailtiin.

Toiveeni vuodelle 2022

Toivon, että kiltani pääsee kokoontumaan useamman kerran kuin tänä vuonna. 

Toivon, että TilkkuWaasa toteutuu, ja että siellä on hyvä pöhinä. 

Toivon, että ehdin viimeistellä ainakin kaksi uutta tilkkutyökaavaa vuoden loppuun mennessä. 

Toivon, että saan kehitetyksi myyntikanavan tilkkutyökaavoilleni. 

Toivon tietysti, että ainakin yksi valmistuneista tilkkupeitoista on jälleen ”ehkä kivoin ikinä”. 

Siinä kaikki! Tilkkuvuosi 2021 on paketissa ja taidan levätä hetken. Otan esimerkkiä kissastamme ”Sakesta”.
Kiitos kaikille lukijoilleni vuodesta 2021! Kommenttinne ovat aina kivoja – en vain pysty vastaamaan niihin! Vastaisin kyllä, jos jossain olisi edelleen Vastaa-nappula/-linkki olemassa. 

Toivotan kaikille palkitsevaa ja ihanaa tilkkuvuotta 2022!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.