yksinkertainen tilkkupussukka.

Saanko esitellä uusimman tilkkupussukkani, joka sai nimekseen Syytön! Tässä se on:
Tilkkupintojen idea syntyi toisaalta Raitahaasteesta (jossa inspiroiduimme raidoista, kaitaleista ja kaitalepinnoista), toisaalta katsoessani Lastu-tilkkulaukun kivaa pintaa. Keräsin lähelleni sinisiä tilkkuja ja lähdin leikkaamaan niistä kaitaleita, joista ompelin pötköjä. Kun pötköt olivat tarpeeksi pitkät, tasoitin niiden reunat ja ompelin aina kaksi pötköä pitkiltä sivuiltaan yhteen.

Tuloksena kaksi pientä tilkkupussukkapintaa:
Huomasin tietenkin jo tässä vaiheessa, ettei tilkkupintojen värimaailma suoranaisesti ihastuttanut minua, mutta tehty mikä tehty. Ompelin niistä pussukan. Tein vain sellaisen virheen, että päätin ommella sen Hejsan-mallistoon, mutta valitsin välikerroksiin vanun ja college-jerseyn.
Pussukasta tuli kummallisen oloinen. Toisaalta se on litteä, kuten Hejsan-mallistossa kuuluu, mutta toisaalta se tuntuu liian paksulta, varsinkin nurkistaan.

Kaikki Syytön-pussukan viat ovat joko minun syytäni tai minun mielipiteitäni. Siksi annoin sille tuon nimen. Sehän on syytön siihen, etten pidä siitä lainkaan.

Tai no, pidän sentään sen vuorikappaleesta, jonka harmautta piristää kivan värinen tilkkupala.
Syytön-vetoketjupussukka on siis Hejsan-mallistoa. Sen mitat ovat seuraavat: 
  • Leveys ylhäältä noin 20 cm
  • Korkeus noin 13 cm.
  • Pohjalla ei ole leveyttä, koska Hejsan-malli on littana (tai ainakin sen pitäisi olla).
Syytön-pussukka valmistui jo melkein kuukausi sitten. Valmistujaiskuvissa näyttää vielä alkusyksyiseltä – huokaus. Nyt olemme todellisessa syksyssä, menossa kovaa vauhtia kohti enenevää märkää ja pimeää. Toinen huokaus!

En huokailisi niin paljon, mutta minua vaivaa se, että syksyisin ja talvisin ottamistani käsityökuvista tulee vääjäämättä pimeitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.