Värikuningatar.

Viimeisin tilkkupeittoni sai lopulta nimekseen Värikuningatar, vaikka sain sille paljon hyviä nimiehdotuksia. Kesätunnelma, -aho tai -aukio, Lasimaalaus, Jalokiviapaja ja Säleikkö mainittiin ainakin. Muistin kuitenkin lapsuuden Värikuningas-leikin ja annoin peitolle nimen sen mukaan.
Jo leikin pelkkä nimi inspiroi minua. Muistelen myös, että pukeuduin yleensä peräti kirjavasti ja pääsin silloin etenemään nopeasti. Ei haitannut, vaikka Värikuningas olisi maininnut sekä oranssin, vihreän että vaaleanpunaisen. Kaikkia värejä löytyi – niin kuin Värikuningatar-peitostanikin löytyy.

Peitto valmistui jo yli kuukausi sitten, mutta olen ollut Raitahaasteen ja muiden tehtävien kanssa niin kiireinen, etten ole ehtinyt julkaista valmistumiskuvia ennen kuin nyt. Elokuun lopussa pidin pelakuita vielä ulkoportailla. Nyt olen siirtänyt ne sisätiloihin ja kokeilen, josko nyt onnistuisin talvehdittamaan ne.
Värikuningatar-tilkkupeitto on kooltaan noin 151 cm x 194 cm (noin 59” x 76”).

Sain otetuksi siitä yhden kuvan, jossa se näkyy melkein kokonaan. Ansiokkaat peitonpitelijäni olivat muualla, mutta kuvat oli syytä ottaa valoisalla ja hyvän sään aikana.
Valmiiksi painetut nimilappuni ovat ihmeellisen pieniä. En pysty edes ohuella tekstiilitussilla mahduttamaan niihin juuri mitään, joten ompelin tällä kertaa peittoon kaksi erillistä nimilappua.

Kiinnitin ne huolellisesti, vahvistin tärkeimpiä sanoja kirjontapistoilla ja lisäsin vielä muuta kirjontaa lappuihin koristeeksi, ja sitten huomasin ommelleeni laput väärään kulmaan. Ne ovat peiton vasemmassa yläkulmassa ylösalaisin.
Nimilappu yläkulmassa ylösalaisin - pikantti yksityiskohta! Sitäkö kissammekin mahtaa miettiä ohittaessaan peitettä rappusilla? (Se näyttää kyllä enemmän siltä kuin pitäisi peittoa tarkasti silmällä – ettei se pääse yllättämään esimerkiksi äkillisellä hyökkäyksellä. Kissallamme on epäluuloinen luonne.)
Vinkki: Jos haluat ommella oman version peitosta, katso blokkiohje Tilkkuyhdistyksen verkkosivustolta: ”Ompele Vinoviiva-blokki”. Tilkkupintaan saa lisää vaihtelua, kun ompelee vinoviivan kummallekin puolelle eri kankaan eikä käytä kahta samaa kangasta kuten tässä. Peitto on 11 blokkia leveä ja 14 blokkia korkea.

Tässä vielä taiteellisehko muotokuva Värikuningatar-tilkkupeitosta:
Värikuningatar on kuudes valmistunut tilkkupeitto vuonna 2021. Katsoin tilastoista, että olen noin 12 vuoden aikana ommellut keskimäärin 5,3 tilkkupeittoa vuodessa, joten olen jo nyt ollut keskimääräistä ahkerampi peitontekijä tänä vuonna. (Ja ehkä saan vielä yhden peiton valmiiksi ennen vuodenvaihdetta.)

Hmmm, tilastot paljastavat, että olen ommellut tyynynpäällisiä vain 1,1 kappaletta vuodessa. Ehkä olisi aika tehdä pari sellaista... Varsinkin kun tein edellisen näköjään kesällä 2018!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Tämä on niin kiva!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.