tekeillä.

Minusta on näemmä tulossa pelkkien valmiiden teosten esittelijä ja neuvomaattori! Katsoin, että viimeksi heinäkuun puolessa välissä lisäsin blogikirjoituksen, jossa esiintyi keskeneräinen työ. Kuitenkin pidän tärkeänä kertoa myös tekeillä olevista jutuista.

Tuumasta siis toimeen. Minulla onkin tekeillä mielenkiintoinen projekti. Keksin itselleni uuden blokkimallin nähtyäni jotain samantapaista jossain vaiheessa jollain verkkosivulla. Joku samantapainen jäi sen verran mieleen, että lähdin rakentamaan omaa versiota.

Tein koeblokin hauskoissa ompelulaneissa, joihin osallistuin heinäkuun lopulla. Otin päivän vapaata töistä ja kaikkea! Oli vähän kuin olisin lintsannut, mutta ei ollut huono omatunto, vaan oli kuin olisin päässyt hetkeksi vapauteen.

Koeblokista tuli liian iso, eivätkä mittasuhteet miellyttäneet. Kuuntelin Tiukuliinan vinkkiä ja aloitin seuraavan koeblokin 3,5 tuuman keskineliöllä, ja siitä tuikin hyvä! Olen suunnitellut jopa, että kirjoittaisin oikean blokkiohjeen, jonka voisi ladata itselleen netistä.
Ensimmäiset silmääni miellyttäneet blokit valmistuivat syyskuun alussa. Leikkasin blokin paloja ja ommellut blokkeja koko syyskuun. Seuraavat olivat minusta hauskan näköisiä – varsinkin vasemman yläkulman blokki, jossa vierekkäin olevat palat sopivat toisiinsa hämmästyttävän sulavasti.
Kun olen koonnut blokin leikkaamistani paloista, tasoitan sen.
Kohta blokkeja oli jo yhdeksän:
Sitten alkoi hauskan Raitahaasteen raitakangasviikko, jonka merkeissä käytin blokkeihin raitakankaita.
Kilpailin itseni kanssa, miten paljon raitoja voisin yhdistellä!
Raitakankaat näyttivätkin kivoilta. Jatkoin niiden käyttelemistä ja ompelin välillä ihan muunlaisia blokkeja myös.
Edellisestä kuvasta huomaa, että olemme siirtymässä valokuvaajaa haastavampaan vuodenaikaan. Valo ei tahdo riittää, ellei aurinko satu keskipäivällä paistamaan täydeltä terältä, niin kuin tässä seuraavassa kuvassa:
Nyt seuraa mielenkiintoinen vaihe projektissani. Olin ommellut niin monta blokkia kuin aioin, ja aloin miettiä blokkien yhdistämistä. Ymmärsin, että värillisten osien nurkat osuisivat valmiissa pinnassa terävästi kohdakkain ja mietin, pitäisikö blokkien väliin sittenkin ommella vaaleahkot välikaitaleet.

Tein kaksi kokeilua. Ompelin neljä blokkia suoraan yhteen ja neljään ompelin välikaitaleet. Ompelin ne vielä niin, että blokit asettuisivat pintaan vähän hypähdellen eli näin:
Ei tämä oikein miellyttänyt minua! Lisäksi alkoi näyttää siltä, että vaaleat kaitaleet söisivät värillisten osuuksien tehoa.

Kysyin myös Instagram-seuraajiltani, lisätäkö välikaitaleet. Vastaajista 67 % suositteli jättämään välikaitaleet lisäämättä. Sain muitakin ehdotuksia. Esimerkiksi tilkkuystäväni Soile ja pari muuta ehdottivat pieniä, tummia kolmioita blokkien nurkkiin, jolloin niiden väliin jäävään neliöön muodostuisi keskelle vielä pienempi neliö.

Tein epätieteellisen kokeilun, ja joudun kyllä lisäämään jokaisen blokin joka nurkkaan tumman kolmion, koska tämä idea toimii. Huokaus! Syvä huokaus!
Ja kun olin latonut kaikki blokkini design-lattialle…
…huomasin vielä, että ajattelemani blokkimäärä on liian pieni. Tilkkupeitosta tulisi kooltaan vähäinen, eli joudun ompelemaan vielä jokusia blokkeja lisää. Ja jokaiseen niistä myös joka nurkkaan kolmiot.

Työ siis jatkuu vielä melko pitkään, luulisin! Onneksi tämä on (ainakin toistaiseksi ollut) oikein hauska projekti!

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Ihana tämä 'näin jotain, jossain, jollain verkkosivulla'. Ideoita on niin valtavasti ja jotkut jää kutittelemaan aivoja vahvemmin. Peitostasi on tulossa ihanan värikäs. Tsemppiä pikku kolmioiden pmpeluun.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

Iloinen yllätys.