lopullisesti valmis tilkkulaukku!

Otin aikamoisen etumatkan tammikuussa 2021 julistaessani Lastu-tilkkulaukkuni valmiiksi. Luotin siihen, että nopeasti tekaisisin sen vetoketjuun päättelylipareen ja lisäisin vetimeen lenksun. Ehei, en tekaissut nopeasti! Laukku virui melkein valmiina noin vuoden ja seitsemän kuukautta, mutta nyt se on vihdoinkin lopullisesti valmis.
Uhosin vielä huhtikuussa 2020, että minun olisi kohta pakko ruveta viimeistelemään laukkua, jonka olin jo väittänyt valmistuneen. Hohhoijaa! Tämän ihmisen ”kohta” on erittäin joustava käsite.

Tällä välin varastoihini oli ilmestynyt uusia kankaita, joista nappasin kivan Tula Pinkin vetoketjun päättelykappaleeksi. Se sopii vetoketjun ja myös tilkkulaukun väreihin.
Vetoketjun vetimeen tulevan kangaslenksun leikkasin jostain jäännöskaitaleesta. Heittelen erityisesti vinokaitaleiden loppupätkiä ompelupöydän tarvikekasoihin. Niistä löytyy usein sopivan värisiä lenksuihin, jotka syntyvät noin 2,5 cm x 15 cm palasta. Sellaisella pätkällä ei tee juuri muuta, mutta tähän tarkoitukseen saan ne käyttöön.
Muistutan mieliinne vielä Lastu-tilkkulaukun mitat: 
  • Leveys ylhäältä noin 33 cm
  • Leveys alhaalta noin 27 cm
  • Korkeus noin 25,5 cm
  • Pohjan leveys noin 9,5 cm. 

Vinkki: Monivärisistä tilkkupinnoista saa rauhallisemmat, jos ryhmittelee samaa väriä olevat tilkut suunnilleen samoille tienoille – esimerkiksi raidoiksi. Kun syntyneet väritilkkuraidat yhdistää selkeällä saumalla, pinnasta tulee suunnitellun näköinen eikä sekava.
Laukkuhuopa on loppu, joten mahtaako pajastani syntyä enää uusia laukkuja? Vai pitäisikö vain ostaa lisää laukkuhuopaa? Hmmm…

Kommentit

Outi sanoi…
Tämä on kaunis! Varmasti myös käytännöllinen kassi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.