ensimmäinen monesta.

Kohta saatte tuntea pussukkakuvasateen. Ehkä jopa yhtä rankan kuin sadekuurot olivat elokuussa monin paikoin Suomea. Sain nimittäin pussukoidenompeluvaihteen päälle.

Ensimmäiseksi esittelen ensimmäiseksi valmistuneen eli Ahkeraliisan.
Muistan rakennelleeni pienet kukkakuviot paperiompeluna joskus, mutta en yhtään muista, milloin ne tein. Olen joko silloin heti tai joskus myöhemmin ommellut kukkasille tummansiniset kehykset. Äskettäin ne putkahtivat esiin ja ompelin silloin niiden ympärille kaikenlaisia käsille osuneita tilkkuja, kunnes koko tuntui riittävän vetoketjupussukkaan.

Sitten tikkasin pinnat ja tasoitin ne.
Tykkään toisesta kukasta enemmän, sillä käytin ensimmäiseen kappaleeseen liian oudosti kirjavia kankaita, ja valmiissa kukassa näyttäisi olevan keskellä reikä. Eikö vain näytäkin?!
Kuitenkin näin niin paljon vaivaa, että ompelin Ahkeraliisa-tilkkupussukkaani ihan sisätaskun!
Ahkeraliisan nimi tuli tietysti mieleen kukkakuvioista. Pohdin ensin, mikä tuo kukka voisi oikeasti olla, mutta ei tullut yhtään mitään mieleen. Koska olin jo siinä vaiheessa tomerasti toteuttanut pari muutakin pussukkaa melkein valmiiksi, tuumasin, että ahkeruuden voisi mainita.

Muissa asioissa en ole yhtä ahkera. Esimerkiksi siistimisessä tai puutarhatöissä tai ruuanlaitossa. Teen vain kun on pakko.
No, Ahkeraliisasta tuli kivan mallinen, eli sen mitat ovat nämä: 
  • Leveys ylhäältä noin 25 cm 
  • Korkeus noin 15 cm 
  • Pohjan leveys noin 5 cm. 
Ahkeraliisa on Avoin-mallistoa.
Millaisen valmiin pussukan mahdan seuraavaksi täällä esitellä? (Tämä oli retorinen kysymys, sillä tiedän itse tähän vastauksen.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.