kuurupiiloa.

Jäännös- tai resurssipaloista kootuille tilkkupinnoille eksyy tietenkin tilkkuja, joista varsinainen kuva-aihe on leikkautunut osittain pois. Uuteen pussukkaankin tuli mukaan kissannaaman alaosa. Ja jotta tilkku vaikuttaisi suunnitellummalta, päätin nimetä koko pussukan piilosta kurkkivan kissan mukaan. Se on löytänyt itselleen melko hyvän piilopaikan Piilopaikka-tilkkupussukasta.
Pussukan toisella puolella ei piileskele ketään, vaan kissa on reilusti esillä kukkamaassa. Keskemmällä näkyy jokin leikkautunut kuva-aihe, joka tuo minulle mieleen sydämenpuolikkaan. Aika kulmikas sydän kyllä, mutta kun vilkaisen nopeasti, odotan joka kerta näkeväni siinä sydämen.
Pussukan tikkaaminen oli hyvässä vauhdissa, kun ”jouduin” lähtemään kesälomamatkalle muutamaksi päiväksi. Tuo on juuri se vaihe, jossa kiva tilkkupinta muokkautuu vielä kivammaksi, koska siitä tulee hivenen kolmiulotteinen.
Kaipasin monta kertaa tikkaamiseni ääreen, vaikka teimme Miehen kanssa ihanan ja värikkään matkan. Ja heti kotiuduttuamme kävinkin viemässä tikkausprojektin päätökseen. Seuraavana päivänä pussukka oli valmis.

Kylvin pihakäytävän vierustalle krasseja. Ne ovat tavallisesti viihtyneet hyvin kaikissa paikoissa, joihin olen niitä laitellut, mutta tänä vuonna kylvökseni tuotti vain kituliaan näköisiä lehtiä ja muutaman kukan. No, Piilopaikka-pussukka on heidän kitukasvuisuuteensa verrattuna entistä uhkeampi.
Olin jo siinä luulossa, että Piilopaikka olisi valmis ja viimeistelty, kun huomasin (onneksi) siinä korjattavaa. Koska vetoketjun vetimessä ei ollut tavanomaista aukkoa, arvelin, ettei minun kannattaisi kiinnittää siihen kangaslenksua.

Mutta kas: Avoin-malliston pussukkaan jää aukko vetoketjun kumpaankin päähän. Kiinni vedetyn vetoketjun pää solahti helposti aukosta, jolloin pussukan käytettävyys kärsi.
Päätin tietenkin lisätä vetimeen lenksun, joka ei kyllä solahtaisi tai holahtaisi noin pienestä aukosta sisään.
Kuvassa lenksu on ompelemista ja kiinnittämistä vailla valmis.
Piilopaikka-pussukan mitat ovat seuraavat: 
  • Leveys ylhäältä noin 19 cm
  • Korkeus noin 15 cm
  • Pohjan leveys noin 5,5 cm. 
Kuten jo nopeasti mainitsin, Piilopaikkakin on Avoin-mallistoa. Sen vuori on monesta palasta koottu:
Piilopaikka on kymmenes tänä vuonna valmistamani tilkkupussukka. Vielä Jupiterin kuut -peiton valmistuessa minulla oli vasta viisi valmista pussukkaa ja nyt niitä on kaksinkertainen määrä!
Orpoja, puolivalmiita ja aloitettuja tilkkupintoja on kuitenkin pinossa vielä monta. Luulen, että minulla on kohta taas uusia pussukoita esiteltäviksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.