mikä on harmaata?

Nytpä ompelin niin värittömän tilkkupussukan, jollaiseen suinkin kykenen. Se on myöhäinen vastaus Tilkkuyhdistyksen Ommellaan yhdessä -haasteeseen, joka on elokuusta alkaen nimennyt yhden teemavärin. Elokuun väri ei ollut viljankultainen tai omenankeltainen, vaan yllättävästi harmaa.

Koska @tiukuliina oli tehnyt kolme väriteemaista tilkkupussukkaa, huomasin itsekin haluavani tehdä sellaiset. Keltainen eli marraskuun teemaväri on jo käsitelty Kuutonen-pussukassa, ja nyt on elokuun värin vuoro. Tässä teille siis #fqharmaa pussukka nimeltään Pauna.
Jo etupuolelta näkee, miten vaikea minun on pitäytyä vain yhdessä värissä. Tai siis se ei ole vaikeaa, vaan mahdotonta. Pieni punainen tilkku vaati päästä osaksi harmaata pintaa.

Toteutin Pauna-tilkkupussukkaan tutut ja turvalliset spiraalitikkaukset.
Pauna-vetoketjupussukan toisella puolella on myös väriä, mutta vain siksi, että väripilkut olivat osa muuten harmaata tai harmaasävyistä tilkkua.
Pussukka sai nimensä väristään – kautta rantain. Ellei pinnassa olisi ollut niin monta kissakuviota, olisin antanut sille nimen Hopeakettu.

Mietin, mitkä muut asiat olisivat harmaita kuin syksy, ja keksin lopulta sellaisenkin kuin hopea. Luin sitten, että Englannin punnan (pound sterling) nimi juontuu sen arvon suhteesta paunaan (pound) hopeaa.

Pauna-pussukka ei toki paina edes paunaa, ja sen muut mitat ovat tällaiset: 
  • Leveys ylhäältä noin 23 cm
  • Korkeus noin 15 cm
  • Pohjan leveys noin 7 cm. 
Paunakin on Avoin-mallistoa.
Jupiterin kuut -peittoa varten leikkaamaani reunakanttia oli jäänyt jäljelle, ja siitä oli näppärä ommella kiinnipitolenksut tähän. Harmaat lenksut olisivat olleet paremmin teeman mukaiset, mutta säästin vaivojani.
Seuraavakin pussukka on yksivärinen – tai niin yksivärinen kuin Tilkunviilaajalta voi odottaa. Mitähän väriä se sitten mahtaa olla?

Mainitsen vielä, että aion tänäkin vuonna toimittaa iloksenne (tai vaivoiksenne) joulukalenterin. Tulen jakamaan 24 ajatusta tilkkuharrastuksesta. Tavoitteenani on lisäksi, että luukusta 24 löytyisi jonkinlainen yllätys. Lahjaa en lupaa, mutta ehkä yllätyksen. Merkatkaa siis joulukalenterini aloitus kalenteriinne!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.