älä osoittele virheitä työstäsi!

Angela Walters, tuo tikkauskuningatar, on julkaissut erinomaisen videon kolmesta asiasta, jotka tilkkuilijan pitäisi lopettaa heti. Yksi niistä on omien virheiden osoittaminen työstä. Se onkin turhaa!
Linkki englanninkieliseen videoon: Three Things Machine Quilters Should Stop Doing

Yleensä käy vielä niin, että joku ensin kehuu työtä, jolloin tekijä kiirehtii olemaan vaatimaton ja näyttää, että onhan siinä tällainenkin paikka ja tuo. Ja eihän tämä nyt niin hieno ole koska… ja niin edelleen. 

Ehkä tarkoituksena on vähentää toisten kateutta? Että jotkut toiset, ehkä kuulolla olevat eivät olisi kateellisia hienosta työstäsi, kun itsekin sanot, ettei se ole kovin hieno? Mutta sanonpahan vaan: jos joku on ollakseen kateellinen, sitä ei estä mikään, mitä itse sanoo. Siis ei kannata ryhtyä vaatimattomaksi edes siitä syystä.

Kehotan sinua olemaan ylpeä tekemisistäsi (paitsi silloin, kun joku työ on mielestäsi epäonnistunut ja inhoat sitä, ja silloinkin on melko varmaa, että jossain on joku, jonka mielestä työsi on tosi hieno). Kun työtä kehutaan, jätä virheiden osoitteleminen väliin. Sitä voi vaikka sanoa ”Kiitos, tykkään kyllä itsekin lopputuloksesta!”

Jos oman tykkäämisen mainitseminen tuntuu liian ylpeilevältä – vaikka se millään mittakaavalla ei oikeasti ole sitä – niin toinen mahdollinen vastaus voisi olla vaikka ”Kiitos! Käytinkin tähän tosi monta tosi kaunista kangasta!”

Tai jos tekisit överit? Juuri pari päivää sitten näin Instagramissä hyvän meemin tähän liittyen. Entä jos vastaisit kehuihin näin: ”Voi jukranpujut! Jatka ihmeessä!”

Halavatun Pappojen keikalla he reagoivat raivoisiin suosionosoituksiin sanomalla: "Elekee, elekee, ei tarvihe!" ja samalla esittivät käsillään että "lisää, lisää". Niinkin voisi tilkkuilija suhtautua kehuihin.

Voin kehua kissaamme vaikka koko päivän, ja se ottaa kehut tyynesti vastaan eikä ryhdy esittämään vaatimatonta!
Millaisia muita vastauksia keksit ihmisten kehuihin? Siis niin, ettei sinun lainkaan tarvitse alkaa vähätellä työtäsi?

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Osut asiassa naulan kantaan. Jokaisen työn takana on suunnittelua, leikkaamista, ompelua jne. Kun kaikesta siitä saa positiivista palautetta, pitäisi oikeasti olla ylpeä ja iloinen. Voi sanoa kehujalle: tuntuu hyvältä, että arvostat työtäni.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.