ota elämääsi tilkkuystäviä.

Ystävät ovat elämän suola, ja tilkkuystävät ovat aivan erityisiä. Suosittelen heidänlaisiaan kaikille tilkkuharrastajille.
Ymmärsin tilkkuystävien hienouden saman tien kun kävin kokeeksi kiltaillassa. Olin edennyt tilkkuharrastuksessani vähän, ja eräällä kurssilla sain tietää Tilkkuyhdistyksestä ja paikallisesta tilkkuilijaryhmästä eli killasta. Kokoukset olivat sopivasti omilla huudeilla, joten päätin käydä katsastamassa kiltatoimintaa.

Siihen mennessä en ollut ollut aktiivinen yhdessäkään yhdistyksessä, joten pyysin killanvetäjältä luvan käydä yhden kerran katsomassa ennen kuin liittyisin Tilkkuyhdistykseen.

En tuntenut ryhmästä yhtäkään ihmistä, mutta tunsin heti päätyneeni ystävien pariin. Olin ensimmäisen kerran jossain, missä jokaista kiinnosti tilkkutyö. Tilkkuilusta ja tilkkutöistä sai puhua ihan niin paljon kuin halusi, eikä kukaan ikävystynyt – päinvastoin!
Kiltatoiminta ja Tilkkulehteen kirjoittaminen johti minua vääjäämättä kohti Tilkkuyhdistyksen toimintaa. Hallituksen jäsenenä tutustuin tilkkuystäviin ympäri Suomen. Miten antoisia yhteyksiä sainkaan!

Olen löytänyt tilkkuystäviä myös sosiaalisen median kautta. Muutama vuosi sitten yksi Instagram-tilkkuilija ehdotti tapaamista muutamalle suunnilleen samalla suunnalla asuvalle tilkkuilijalle. Kokoonnuimme kahvien ja käsinompelun merkeissä, enkä ollut aiemmin tavannut ryhmästä kuin yhden ihmisen todellisessa elämässä. Olimme silti kuin hyvät tutut.

Myöhemmin olen tavannut samoja tilkkuilijoita monta kertaa, esimerkiksi yhteisompeluiden eli ompelulanien merkeissä. (Koronan aikana olemme tavanneet monta kertaa verkkokokouksissa.)

Etäisin tilkkuystäväni asuu Uudessa-Seelannissa. Vaihdamme joka joulu suklaalahjan. Hänen kauttaan olen saanut yhteyksiä muihin uusiseelantilaisiin ja myös australialaisiin tilkkuilijoihin.

Sosiaalisessa mediassa vuorovaikuttaessa tutustuu ihmisiin, kun seuraa heidän tekemisiään ja kommentoi heidän päivityksiään. Nämä kansainväliset SoMe-kontaktit ovat tilkkuystäviä siinä kuin tapaamani ihmiset. Annan käytännön esimerkin.

Kehitin syksyllä tilkkublokin, jonka kaavaa useampi Instagram-tilkkuilija tiedusteli:
Tein kaavan ja tarvitsin sille testaajia. Muutamassa tunnissa olin saanut tarpeeksi vastauksia tilkkuystäviltä ympäri maailman. He auttoivat minua parantamaan ja viimeistelemään kaavani, korvauksetta.

Kuka jaksaa keskustella kanssani tilkkupinnan tai tilkkutyön ongelmista? Tilkkuystävä! Kuka rakastaa kankaita yhtä paljon kuin minä? Vain tilkkuystävä! Kenelle muulle ompelukone on yhtä mieluinen kaveri? Tilkkuystävälle!

Kaikille tilkkuystävilleni kiitokset siitä innostuksesta ja innoituksesta, jota olette tuoneet elämääni! Olette parasta! Onneksi minulla on teidät!

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi. Monen monta ideaa ja oivallusta olen saanut tilkkuystäviltä livenä tai somen kautta.
Tilkkureppu sanoi…
Tämä pitää 100% paikkansa, kukaa ei ymmärrä sinua kuten tilkkuystävä!
pandchintz sanoi…
My best friends I have made through patchwork! And lots of friends now internationally because of blogs, Instagram and the like.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.