sunnuntai 15. tammikuuta 2017

ompelupäivä.

Kiitos sydämellisestä ja kannustavasta palautteesta viime päivitykseeni, jossa kerroin terveisiä toiselta SoMe-kanavalta. Toisen kanavan tiimoilla on tapahtunut muutakin hauskaa. Muutama suomalainen tilkkuilija on löytänyt tiensä IG-yksityisviestiryhmään, ja me olemme tavanneetkin pari kertaa. Tänä viikonloppuna yksi ryhmästä oli järjestänyt kotiinsa ompelutapahtuman.

Viisi innokasta tilkkuilijaa, minä muiden mukana, matkusti lauantaina Hyvinkäälle koko päivän kestävään ompelurupeamaan. Tällaisia tapauksia on ehkä kutsuttu nimellä ompelulanit? Tosin meillä ei ollut energiajuomia emmekä ommelleet myöhään yöhön, mutta näyttävä ompelupöytä meillä oli:


Kuvan oikeassa reunassa kajastaa minun koneeni ja sen ääressä kaksi Fancy Forest –kaavan mukaan värkättyä pupukorvaa.

Ompelupäivän aikana näin monenlaista työskentelytekniikkaa. Päivän emännällä on näköjään valtava neulatyyny, jota voi myös käyttää sohvana:


Upea idea, mutta minä en voi soveltaa tätä, blaah. Meillä on nahkasohva, jota ei voi käyttää neulatyynynä. Ihan väärät prioriteetit siis!

Yksi meistä työsti blokkejaan välillä lattialla. Ohje oli kätevästi tabletilla, ei paperikaavalla.


Ompelupäivä oli tuottoisa! Tein ensin kaksi melkein valmista työtä valmiiksi asti – niistä oli jäljellä vain pari ei niin mukavaa työvaihetta. Ei niin mukavat työt sujuivat oikein rattoisasti, kun seurailin ompelupöydän ääressä käytyjä keskusteluja.

Näin hienoja tilkkutöitä, valmiita ja keskeneräisiä. Kaikki osallistujat olivat ahkeria ja kivoja ja tekivät mielenkiintoisia juttuja. Työskentelyolosuhteet olivat ihanteelliset! Pääsin kerrankin leikkaamaan paloja myös pöydällä!

Valtava kiitos emännälle ja kiitokset myös kaikille mukana olleille! Päivä oli aivan mahtava! Toivottavasti pääsen vastaavanlaiselle mukaan toistekin.

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Näyttääpä mukavalta, naiset yhteisen innostuksen äärellä, tai sanoisinko ympärillä :)

Schulz Family kirjoitti...

What a fantastic looking day. I love the sofa pin cushion

Saija kirjoitti...

Kiitos seurasta! Mukava päivä oli, lisää näitä :)

nanna kirjoitti...

Ihana idea! Itellä myös toimii nojatuolin käsinoja neulatyynynä, se on niiiiin paljon lähempänä kuin se oikea neulatyyny ;)

Aloittelevana tilkkuilijana on pakko esittää yksinkertaisesta asiasta kysymys. Miten ihmeessä saat kaikki saumat blokeissa täsmäämään niin täydellisesti? Itsellä tuntuu tulevan vaan sutta ja sekundaa enkä aina edes tajua syytä. Onko kyse vaan tekemisen ja harjoituksen puutteesta ja leikkaamisen ja ompelun epätarkkuudesta? Eli onko mun vaan pakko tehdä enemmän sekundaa että joskus tääkin sokea kana löytää sen jyvän? :D Kun vaan kaikkeen olis helppo ratkaisu, pläh...

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Näet ihanteellisesti! Minun saumani eivät aina kohdistu. Tarkkuutta voi lisätä seuraavin keinoin:
- Silitä kankaat ennen kuin leikkaat ja leikkaa tarkasti.
- Aseta kappaleet tarkasti ja suorasti keskenään ompelemista varten.
- Ompele aina samalla saumanvaralla. Jos vaikka ompelet paininjalka juuri kankaan reunassa, ompele aina juuri tasan niin.
- Silitä aina välillä. Jotkut juyut on sellaisia, että joka sauman jälkeen pitää silittää.
- Voit myös valita mallit, joissa kohdistamista ei tarvita!
-Trimmaa blokkisi tasakokoisiksi leikkurin avulla, ennen kuin yhdistät ne.
Siinä muutama vinkki! Onnea tilkkutöihin, Nanna!

Marle kirjoitti...

Kiitos seurasta, koneet surisivat kivasti. Seuraavan tapaamisen laitoin heti kalenteriin ja jo kotona varasin viikonlopun itselleni.

ukm kirjoitti...

Minä olen pitänyt kahden ystävän kanssa myös tällaisia ompelupäiviä, siinä on samalla tullut parannettua maailmaa.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails