ellet pidä keskeneräisestä työstäsi, pane se syrjään.

Jos lakkaat tykkäämästä keskeneräisestä työstä ja motivaatiosi kärsii, pane työ joksikin aikaa pois.
Kun jaksat seuraavan kerran kiinnostua projektista, voit katsella sitä varovasti ja miettiä esimerkiksi:

  • Voisitko mieltyä siihen, jos päivittäisit osan väreistä? Sen sijaan, että heittäisit koko työllä vesilintua, vaihtaisit vaikka osan blokeista uuden ja innostavan värisiksi?
  • Onko blokeissa tai pinnassa jokin tekninen virhe? Auttaisitko, jos purkaisit työn osittain tai kokonaan ja korjaisit sitä esimerkiksi lisäpaloilla tai silittämällä ja tasoittamalla palat uudelleen? Jos taas vaikkapa kuvion kärjet leikkautuvat ja se harmittaa, voisitko tottua ajatukseen? Tai korostaa virhettä, jolloin se ei olisi enää virhe vain suunnittelijan valinta?
  • Entä jos lisäisit johonkin musta-valkoista tasaraitakangasta? Se on maaginen keino. Bento Box -tyyppisistä blokeista tuli hehkeä ja kiva tilkkupinta Valpas mieli -tilkkupeittoon vain, koska lisäsin blokkien väliin musta-valkoraidalliset kaitaleet.
Muitakin pelastuskeinoja varmasti on! Ellet keksi mitään keinoa innostua työstäsi, niin hei:

EI OLE PAKKO TEHDÄ VALMIIKSI!

Jätä työsi kesken. Annoin jo luukussa 14 neuvon tehdä enemmän sitä, mistä eniten pidät. Jos lakkaat tykkäämästä työstäsi, sinun ei ole pakko hampaat irvessä valmistaa sitä. Jos työ jää kesken, se on ihan ookoo. Sinä olet ihan ookoo.

Kun olet pysäyttänyt keskeneräisen projektisi, mieti vielä nämä:

  • Voitko käyttää työn tai sen osia johonkin muuhun tarkoitukseen? Jos tilkkupeittopintaa tai -blokkeja on jo monta valmiina, voitko tehdä niistä itsellesi (tai jollekin muulle) mieluisen laukun tai tyynynpäällisen? Tai saatko niistä toiselle tilkkupeitolle taustakappaleen tai osan siitä?
Tein joskus 2000-luvun alkupuolella bargello-menetelmällä pienen tilkkupinnan, jolle en keksinyt mitään käyttöä. Se odotti kauan, että tajusin käyttää sen taustakappaleena Kaikki pallot ilmassa -tilkkupeitossani.
  • Ehkä voit leikata työsi osiksi ja koota sen eri tavalla uudelleen? Ellei kokeilusi onnistu, et ole hävinnyt mitään, joten nyt voit vapaasti käyttää kaiken luovuuden ja uteliaisuuden nähdäksesi, miten leikattu pinta voisi sittenkin toimia.
  • Olisiko sinulla tilkkuystävää, joka haluaisi tehdä projektin valmiiksi tai käyttää sen johonkin muuhun tarkoitukseen? Jos löydät kiinnostuneen käyttäjän keskeneräisellesi, anna se hänelle!
  • Tilkkuharrastusryhmien kokoontumistiloissa on joskus kierrätyspiste. Vie keskeneräinen projektisi sinne.
Millaisia pelastusoperaatioita sinä olet toteuttanut? Vai oletko keksinyt muuta käyttöä blokeille tai pinnoille, jotka eivät enää niin miellytä sinua?

Kommentit

pandchintz sanoi…
Great advice!! I say this to my students when they’re stumped with a project.
Raija Niemilä sanoi…
Kun innostuu helposti uusista ideoista, kertyy väkisin myös keskeneräisiä. Aika monella tapaa niitä tulee sitten jatkojalostettua. Takakappaleeseen käyttö jotenkin unohtuu, kun on viimeistelyvaiheissa. Tätä vinkkiä aion aktivoida tulevana vuonna.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.