valmis tilkkupeitto!

Vihdoinkin maltoin ommella pitkään kesken olleelle tilkkupeitolleni reunakantin! Vihdoinkin Economy- eli säästöblokeista ompelemani tilkkupeitto on valmis. Tytär ehdotti sille nimeä Tupla vai kuitti, ja hyväksyin sen mieluusti. Olin nimittäin jokseenkin kuitti ommeltuani loputtomalta tuntuneen määrän pieniä kolmioita blokkeihini.
Tupla vai kuitti -tilkkupeitto on kooltaan noin 210 cm x 240 cm eli niin iso, ettei edes Mies pystynyt pitämään sitä täysin suorana – ei leveys- eikä korkeussuunnassa.

Ompelin peittoon 504 säästöblokkia. Kiinnitin siis yhteensä 4032 kolmiota blokkeihin, koska jokaisessa blokissa on neljä neutraalia ja neljä värikästä kolmiota. Onneksi en ruvennut laskemaan työn määrää etukäteen, sillä en varmaan olisi ryhtynyt toimeen ollenkaan!
Ihmeellistä, että vähitellen tehden sitä pystyy ompelemaan tuhansia pieniä saumoja ilman että lopen uupuu.

Elleivät huimat numerot saa puntteja tutisemaan, vaan haluat sinäkin valmistaa säästöblokkeja, niin voit ladata paperiompeluun sopivan blokkikaavan Tilkkuyhdistyksen verkkosivustolta. Paperiompelu on kolmioiden leikkaamisen ja sovittelun kannalta huolettomampaa, ja saat silti blokkikuvion kärjistä terävät. 

Ryhdyin tekemään peittoa viime vuoden huhtikuussa (vuonna 2020). Haastoin itseni työhön, sillä halusin toteuttaa edes yhden niistä lukuisista ohjeista, joita tilaamassani Make Modern -lehdessä on julkaistu. 

Esittelen Töölön Tilkkupajan Soilelta ostamani hempeän taustakankaan ja hänen toteuttamansa kauniin tikkauksen:
Tikkauskuviona oli Malachite.

Mies ehdotti erikseen, että kuvaisin taustakappaletta sivuvalossa, jotta tikkaukset piirtyisivät oikein hyvin esiin:
Sain Tupla vai kuitti -tilkkupeiton valmiiksi jo eilen, mutta en ehtinyt kuvaamaan sitä ennen kuin aurinko oli jo alhaalla ja paistoi muutenkin haaleasti. Kuvauskumppaniakaan ei ollut, joten levitin peiton valoisimmalle nurmiläikälle (rikkaruohopenkkiin).
Olen iloinen, että sain ikuisuudelta tuntuvan urakoinnin jälkeen peiton valmiiksi. Siitä tuli lempiväriseni eli monivärinen.
Tupla vai kuitti on kolmas tänä vuonna valmiiksi ompelemani tilkkupeitto. Se on myös kaikkien aikojen 60. ompelemani peitto!

Tilkkupeittotehdas toimii keskeytyksettä, ja tikkausta odottavia pintoja on taas kaksi kaapissa. Hulluutta on monenlaista.

Kommentit

Marle sanoi…
Tämä on tosi hieno! Ehkäpä voisin ottaa tästä mallia ja aloittaa uuden keskeneräisten joukkoon. Pidän myös kuvauspaikoista!
Raija Niemilä sanoi…
Todella viehättävä työ! Sielua piristää aina, kun pienistä tilkuista alkaa muodostua jotain ihan uutta. Tykkään tällaisista töistä, joissa ei ole valmista mallia vaan sen suunnittelee ihan itse.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.