uutta ja vanhaa.

Ompelupisteen järjestettyäni katsoin tilkkutyöbingolappua etsiäkseni sieltä seuraavaa rastitettavaa. Sinapinkeltainen ei huvittanut, joten päätin etsiä Make Modern -lehdestä jonkin toteutettavan tilkkutyöprojektin.

Lehdestä numero 25 löytyi Hide and Seek -tilkkupeiton kuva ja ohje. En kyllä halunnut tehdä aivan samanlaista kuin malli on, mutta ajattelin palata Economy-blokin pariin. Tein vastaavia paloja vuonna 2017 ja ompelin niistä Pöydät täyteen -tilkkupeiton.

Lehden mallissa tehdään ensin yksi Economy Block ja täydennetään sitä vielä toisellakin kierroksella. Keskineliö on 2,5 tuuman neliö ja ensimmäinen kierros on aina yksivärinen. Minulla oli varastossa tummanpuhuvaa harmaata, jota kokeilin käyttää.


Kuvaa ottaessa mietin vielä, minkä ihmeen kokoisiksi joutuisin palani tasoittamaan! Tuumamitoista ei tahtonut löytyä tasalukua!


Onneksi palat olivat niin pieniä, että senttimittainen neliöviivaimeni riitti. Sieltä löytyi järjellisesti käytettävä mitta 8,5 cm. Koeblokin alut ovatkin nyt tasaiset neliöt. Näihin ommellaan vielä värilliset kolmiot joka puolelle ja sitten ne tasoitetaan toisen kerran.

Se oli uusi osuus, ja tässä seuraa vanha:


Löysin keskeneräiset puuhapalat ompelupöytää järjestellessäni. Otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin nämä valmiiksi! Silitinkin vielä. Ei kestänyt kuin vähän yli yhdeksän vuotta saada ruusukuviot valmiiksi!

Kommentit

Marle sanoi…
Kiva seurata, mitä on tulossa. Kuule, ei kannata hosumalla lähteä tuollaisia ruusuja tekemään. Olisit saanut vaan piikkejä sormin, nyt meni kaikki hyvin.
Tilkkureppu sanoi…
Hienot ruusut, kauniita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.