Synttärit!

Myöhästyneet onnittelut Tanskan kuningattarelle, joka täytti pari päivää sitten 80 vuotta! Samana päivänä valmistui viimeisin tilkkupussukkani, joka sai tapauksen kunniaksi nimen Synttärit.


Synttärit-tilkkupussukka on kooltaan seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 22,5 cm 
  • Korkeus noin 15,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm. 

Toteutin jälleen maanmainiota Noodleheadin ohjetta Open Wide Zippered Pouch, joten Synttärit-pussukkani on Avoin-mallistoa. Näin ammolleen se avautuu:


Vaikka pussukan sisäosissa vallitsee tuossa kuvassa pimeys, tästä kuvasta näkee selvästi, että vuorissa piileksii kiva yllätyskuvio:


Toinen puoli Synttärit-tilkkupussukasta on vaaleampi:


Toteutin pintaan taas kivan kaarikuvion, johon sain idean @alborve -tilkkuharrastajalta Instagramistä. Kaarikuvio syntyy spiraaliakin helpommin! Piirrän vain isohkolla pyöreällä tavaralla (käytän isointa neulatyynyäni, jossa on puinen, pyöreä pohja) kaaren ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen. Jatkan kaarta viivoittimen avulla reunaan asti. Sitten ompelen viivaa pitkin ja sen jälkeen aina uuden ompeleen paininjalan etäisyydelle edellisestä.


Olen ainakin kaksi vuotta siirrellyt ompelupöydälläni eri paikkoihin syrjään pakasterasiaa, jossa on vinoneliön muotoisia pahvimallineita ja nämä jo kankaalla päällystämäni:


Eilen otin nämä rasiasta ja nyt suunnittelen, että ompelisin nämä ensin kiinni toisiinsa ja sitten sopivalle taustakankaalle. Olisihan näistä parempi tehdä jotain kuin vain pitää niitä rasiassa, joka on tämän tästä tiellä. Pahviset vinoneliöt voisin siirtää varastoon, heittää menemään tai panna kiertoon. Käytin niitä yhdessä tyynynpäällisprojektissa vuosia sitten.

Kommentit

Hannele sanoi…
Taattua tavaraa, monesko pussukka tuo jo onkaan tänä vuonna? ;)
Marle sanoi…
Söpö pussukka.
Tilkunviilaaja sanoi…
Synttärit sattui olemaan 13. tänä vuonna valmistamani pussukka. :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Pinkistä ja punaisesta tulee usein aika kivaa pintaa!
Tilkkureppu sanoi…
Tässä pussukassa on kyllä niin sopivat värit, on kaunis!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! On kiva saada tällainen palaute! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.