sinistä ja punaista.

Maalari ei täällä maalaa taloa, vaan tilkkuilija ompelee economy-blokkeja, sinistä ja punaista. Ympäröin keskineliön joko tumman- tai vaaleanharmailla kolmioilla, jolloin näyttää, kuin neliö olisi toisen neliön sisässä. Ympärille tulee vielä keskineliökankaasta tai vastaavasta kuviokankaasta kolmiot.

Järjestelin osan jäännöspaloistani seitsemän päivän projektissa väreittäin. Olen nyt leikannut keskineliöitä noista järjestelemistäni paloista, ja osaan olen pystynyt leikkaamaan niistä myös uloimman kerroksen palat.


Ellen ole löytänyt keskineliön kanssa samaa kangasta tai jos sitä ei ole ollut tarpeeksi, olen käyttänyt saman väristä ja tummuista kangasta.

Vietin ensin monta päivää punasävyisten kankaiden parissa. Sitten siirryin tarkastelemaan sinisiä tilkkujani.


Keskineliöitä on joutuisa leikata, vaikken edes omista automaattista Accuquilt-leikkuria. Luulen myös, että minusta on hauskempaa edetä vähän kerrallaan. Olen tainnut leikata kaikki tarvittavat palat kerralla vain Plaid-ish-ohjeella toteuttamaani Ruutuässä-peittoon.


Ensimmäiset siniset palat viettivät lattiallani muutamia tunteja. Kuljin niiden ohi monta kertaa, ja joka kerta ihailin samaa blokkia. Tätä näin:


Blokki miellyttää silmääni, vaikken edes onnistunut leikkaamaan uloimman kerroksen neliöitä niin, että kuvio olisi kaikissa samansuuntainen. Tietenkin! Minun lempiväriäni ei ole vain yksi väri, vaan monta väriä.

Kokeilin myös, miltä blokit mahdollisesti näyttäisivät pintana – jos siis päättäisin tehdä tilkkupinnasta sini-punaisen:


Tasoitetut blokit ovat 11,5 cm kanttiinsa. Jotta blokeista rakentuu reippaan kokoinen tilkkupeitto (en sentään tavoittele parisängyn peiton mittaa), tarvitsen ainakin 430-450 tällaista blokkia. Jäännöspala-askarteluni jatkuvat varmasti aika pitkään!

Tarkasti ompelemisen lomassa rentoudun epämääräisen muotoisten palasten parissa ja kokoan niistä tilkkupintoja:


Tarkkaan katsomalla kuvasta näkee, että todella ompelen neliöiden ympärille kolmiot. Yleensä olen ommellut vastaavat muodot yhdistämällä kaksi neliötä sopivasti ja leikkaamalla ylimääräisen kulman vasta sen jälkeen pois. Nyt minulle ei kerry valtavaa määrää pieniä kolmio-neliöitä, mikä on hyvä juttu!

Viskasin tasoittamani blokit sikinsokin lattialle:


Vähän taiteellisempi asetelma. Tästä näen taas, että melkein jokainen blokki on suosikkini – eri syistä. Lehmäkuvioinen tietenkin! Kukkakeskustaisen reunapalat ovat eri kangasta, mutta sopivat väriin. Kaikki kukkakuvioiset ovat yleensäkin kivoja. Sini-valko-pilkulliset ovat eri sävyä, mutta toimivat silti hyvin.

Olen siis ommellut ensin punasävyisiä economy-blokkeja ja nyttemmin sinisävyisiä.


Miten on mahdollista, että yksi ompelemistani blokeista on lähinnä vihreä?!

Siksi, etten näköjään pysty pitäytymään yhden sävyisissä kankaissa. Ja siksi, että turkoosi – jonka luokittelen siniseksi – on niin lähellä tiettyä vihreän sävyä.

Vihreä blokki ei muutenkaan haittaa! Jossain vaiheessa varmaan tartun myös sen värisiin jäännöspaloihini. Teen näitä blokkeja ilman ennakkosuunnitelmaa: ompelen tarpeeksi monta ja katson vasta sitten, millainen tilkkupinta valmiista blokeista syntyy.

Kommentit

Marle sanoi…
Kivan näköisiä! Voisikin vaihteeksi kokeilla tuollaisia. Veikkaan, että värilajitelma laajenee vihreisiin ja keltaisiin.
Tilkkureppu sanoi…
Kivan näköistä on! Tuo blokki olisi kivan myös kokeilla joskus... Tulee taas niin hienon värisiä blokkeja.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.