ei mitään järkeä!

Koska uusin peittokokoinen tilkkupintani on nyt valmis, ryhdyin välityöhön. Sen sijaan että olisin käytellyt pitkiä kankaita, tartuin suunnilleen maailman pienimpiin tilkkuihini. Ei siis mitään järkeä taaskaan.

Mutta aika kiva ja tosi söpön pieni pussukka niistä syntyi. Annoin tälle nimeksi Nuppu.


Nuppu-vetoketjupussukan toinen puoli on vaaleampi, mutta edelleen nupun värinen. Tai ehkä enemmänkin nupun värinen?


Tilkkupinnat näyttivät aluksi tällaisilta:


Tein minipienistä silpuistani kaksi muutakin tilkkupintaparia. Toisessa on erittäin vaalea puoli ja vähän värikkäämpi puoli:


Toinen pari on puolestaan merkillisen värinen, mutta vaaleahko sekin:


Olisin tietenkin voinut tarttua pitkiin kankaisiini, joita piisaa! Ostin ”Kässäfestarit verkossa” -viikonloppuna vielä lisää kankaita. Tällaiset:


Valitsin kaksi ihanaa kangasnyyttiä Katrin tilkkukaupasta ja sain kaupantekijäisiksi kivan, vaalean vihreäsävyisen palan. Laitoin tilauksen sisään lauantaina, ja tiistaina olisin jo voinut hakea paketin postista (tai kaupasta, jonka olin merkinnyt noutopaikaksi).

Eikä siitäkään ole kovin kauan, kun kävin Oulussa Tilkkuyhdistyksen hallituksen kokouksessa ja samalla matkalla pistäydyin PeeKaa Tuotteen toimipisteessä tekemässä nämä ostokset:


Pitkiä kankaita siis riittäisi! Ei olisi pakko ommella minipienistä paloista. (Mutta se on jotenkin vain niin rauhoittavaa.)

Mennäkseni takaisin pääasiaan eli Nuppu-tilkkupussukkaan, niin sen strategiset mitat ovat vaatimattomat, mutta seuraavanlaiset:

  • Leveys ylhäältä noin 16 cm 
  • Korkeus noin 13 cm 
  • Pohjan leveys noin 5 cm 

Nuppu-pussukka avautuu kunnolla asti auki, joten se on Avoin-mallistoa. Sen sijaan kiinnitin siihen vain yhden, lyhyehkön sivulenksun, joten muuhun mallistoon se ei kuulu.


Joskus pussukkani jäävät yllättävän pitkäksi aikaa vaiheeseen, jossa olen tikannut ja tasoittanut tilkkupinnat, mutta en ole vielä löytänyt tai valmistanut sopivia vuorikappaleita. Tykkään katsella ja silitellä tikattua tilkkupintaa.


Kommentit

Irma sanoi…
Tuo tikkauskuvio on kyllä niin kovin hieno!!!
Tiinatei sanoi…
Nuppu on juuri oikea nimi pussukallesi! Ihania kangasostoksia, etenkin nuo pikkupilkkuiset ovat mieleeni!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Sain siihen idean Instagram-kaveriltani @alborve 'lta. Piirrän pyöreällä esineellä ensin yhden kaaripätkän, jatkan sen viivoja suorina (käytän siihen viivoitinta) ja piirrän sitten toisen kaaren, joka leikkaa ensimmäisen. Ompelen piirrosviivoja pitkin ja jatkan paininjalan päästä toisella ja kolmannellakin ompeleella. Siirryn toiseen piirrosviivaan ja teen saman. Yleensä ompeleet kohtaavat sopivalla etäisyydellä leikkauskohdassa. Sitten jatkan ulommat ompeleet. Ta-daa! Tikattu pinta on nopeasti valmis (kunhan pinta on pieni).
Tilkunviilaaja sanoi…
Hyvä, että keksin tuon nimen! Kahdelle muulle pitää kohta keksiä yhtä sopivat nimet... Ja pikkupilkkuisia saa ehkä Katrilta vieläkin. Tarkista asia, niin ei tarvitse harmitella jälkeenpäin! :-)
Helena sanoi…
Nuppu omn yleensä pieni ja hento väritykseltään, niin myös sinun pussukkasi. Rauhallista pääsiäistä!
Tilkunviilaaja sanoi…
Niinpä! Yllättävän hentoihin väreihin pystyinkin pitäytymään! Hyvää pääsiäistä sinullekin, Helena!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.