sinapinkeltaista.

Etenen väriteemalla ja loikkaan uusille alueille. Esitin tammikuussa käynnistämässäni tilkkutyöbingossa itselleni haasteen ommella jotain inhokkiväristäni sinapinkeltaisesta, ja nyt minulla on näytettävää.

Ostin kivaa kissapostimerkkikangasta Suomen Kädentaidot -messuilta viime marraskuussa. Samasta tapahtumasta ostin myös valmiiksi kootun kangasnipun, jossa oli mukana sinapinkeltainenkin pala. Minulle oli siunaantunut samaa sävyä toinenkin pala, aiemmassa nippuostoksessa. Tammikuussa puolestani ostin kivaa lehdykkäkangasta, joka sekin sopi kellanruskeisiin väreihin.

Vielä löytyi varastosta sopivaa kellanruskeaa kangasta, joka oli upeassa voittopaketissani, kun vuonna 2013 sijoituin kakkoseksi Tilkkuyhdistyksen kilpailussa. (Palkintojenjako oli kevään 2014 tilkkupäivillä Imatralla.)

Kuuntelin omaa vinkkiäni, jonka esitin Facebook Live -luennollani ja valitsin sinapinkeltaisen mukaan vastaväriä – tässä tapauksessa siis violettia.


Olin päättänyt koota tilkkupinnan tavallista tasaisemman muotoisista paloista kuin yleensä käytän. Leikkasin kaitaleita, ompelin pitkät reunat yhteen ja leikkasin siitä neliöpareja. Niistä kokosin pikkuneliöpintaa.Vetoketju on helpompi kiinnittää reunaan, jossa ei ole saumoja. Eikä pohjan tarvitse olla yhtä vaivalloista tilkkupintaa kuin muu pussukka. Siksi kaitaleet ylhäällä ja alhaalla.


Ehdin jo tikata ja tasoittaa pussukkapinnat. Tällaiset niistä tuli!


Erikoiset värivalinnat Tilkunviilaajalle, mutta muuten näyttää tutulta.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Värit ovat erilaiset, mutta minun mielestä ihan kivat.
Raija Niemilä sanoi…
Sinapinkeltainen ei ole lemppareitani, mutta työsi rohkaisee astumaan ulos mukavuusväreistään. Kissapostimerkkikangas on aivan ihana!
Tilkunviilaaja sanoi…
Niin no, olisi sinapinkeltaisesta voinut rumemmankin rakentaa!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kannattaa olla oma kohdeyleisönsä ja käyttää omia lempparivärejä! Uusia värejä kokeilemalla voi tosin löytää yllättäviä uusia mieltymyksiä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.