joulu etuajassa?

Muutama päivä sitten ulkona oli sen verran kylmä, että nurmikko oli jäässä eikä litimärkänä. Valoakin oli jonkin verran. Niinpä levitin uusimman, jättiläismäistä lumihiutaletta esittävän tilkkutyöni (ohje: Modern Handcraftin Snowflake Quilt) puutarhaan ja otin pari kuvaa siitä. Värit ovat todellisemman oloiset kuin blogikirjoituksessa, jossa viimeksi kerroin lumihiutaleprojektistani.


Lähikuvasta ehkä näkee, että olen käyttänyt työhön paljon joulukankaitani. Niiden pino on vajunut huomattavasti!


Rakennan paraikaa lumihiutaleelle taustakappaletta – kokoan myös sen joulukankaista. Tavoitteenani on ollut käyttää jouluaiheista varastoani niin paljon kuin mahdollista (ja jättää uudet jouluaiheet myymälään). Muu ompeleminen on viime päivinä jäänyt vähiin, sillä olin koko viime viikonlopun töissä Suomen Kädentaidot -messut -tapahtumassa Tilkkuyhdistyksen messuosastolla, ja sen jälkeen olen tehnyt ja palauttanut kolme harjoitustyötä opintoihini liittyen.

Askartelin yhdistykselle uuden esitteen, jossa näkyy uusi, värikäs logo:


Messuilla tapasin myös veljentyttäreni ja hänen tyttärensä, joka oli askarrellut silkkimassasta (?) näin hauskan kettukoristeen:


Olen itse kolmiulotteisissa jutuissa aivan poropeukalo – en vain pysty ajattelemaan enkä hahmottamaan mitään kolmiulotteisesti. On kiva nähdä esimerkkejä toisenlaisesta osaamisesta, niin kuin tämä.

Ja hei! Joulu taisi tulla etuajassa. Ensiksikin saimme Tilkkuyhdistyksen osastolla houkuteltua 65 uutta jäsentä yhdistykseen. Se on valtava määrä!

Valtava määrä minulle tarttui mukaan myös kangastarviketta. (Melkein nolottaa, mutta ei ihan.)


Onneksi olin töissä melkein koko lauantain ja sunnuntain enkä ehtinyt kuin nopeasti käväistä ostoksilla – muuten olisin varmaan nyt konkurssissa hankintojeni takia!

Mainitsen vielä blogiarvontaani ja sen voittajiin liittyen seuraavaa:

  • Olen tavoittanut onnekkaat ja voitostaan onnellisilta vaikuttaneet henkilöt, ja postitan voittopussukat heille heti kun saan aikaiseksi. Tai lähetän Matkahuollon kautta, sillä Posti on edelleen lakossa.
  • En kerro oikeaa vastausta, tai siis 24 oikeaa vastausta. Arvonnassahan piti arvata yksi joulukalenterini sanoista (kehotteista / verbeistä), ja muutama kommentoija arvasi oikein. Joulukalenterin idea on kuitenkin, että joka päivä paljastuu joku yllätys, ja jos kerron yhdenkin sanoistani, se ei enää ole yllätys. Sanat paljastuvat kuitenkin joulukuun ensimmäisen päivän jälkeen yksi kerrallaan. Seuratkaa ihmeessä vinkkipainotteista kalenteriani 1.12.2019 alkaen!

Kommentit

Irma sanoi…
Voi mitä kangasherkkuja olet ostanut:) Vaikea on kyllä pitää näppinsä irti ja rahapussi kiinni kun on kauniita kankaita saatavilla;)
Kiva idea käyttää jouluaiheiset kankaat tuohon malliin.
Marle sanoi…
Peitto on niin ajankohtainen! Ja jos ei tule lunta, niin sinä voit kuitenkin hyppiä hiutaleen päällä ja loikoilla sen alla! Oikein hyvät ostokset ehdit kuitenkin tehdä.
Tilkunviilaaja sanoi…
Onneksi eteen putkahti tuollainen joulukankaisiin melko täydellisesti sopiva malli! Ja aina tulee lisää kauniita kankaita: ne eivät ostamalla lopu. (Niinikään onneksi.)
Tilkunviilaaja sanoi…
Vielä kun saisin peiton valmiiksi! Nyt on sentään taustakangas valmis. Askarruttaa vain, mitä seuraavaksi lähden rakentelemaan, koska tämäkin projektini on päätepisteessä tai melkein.
Tiinatei sanoi…
Lumihiutalepeitto on niin ihana, että taitaa mennä to do -listalle. Tulevaksi jouluksi ei enää ehdi, mutta voihan sen tehdä vaikka alkuvuodesta valmiiksi seuraavaa varten.
Tilkkureppu sanoi…
Peitto on kyllä tosi hieno, täytyy kyllä tuo ohje hankkia.
Löysit sinäkin sieltä aika lailla kaikkea kivaa ja kaunista, mutta käyttöönhän nuo tulevat:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?