kevät.

On tuntunut keväiseltä jo monta viikkoa! Meillä on pihassa nimittäin pieni sinivuokkomätäs, jossa näkyi nuppuja jo maaliskuun alkupuolella. Nyt sinivuokot ovat kukkineet yli, mutta muualla näkyy jo krookuksia ja skilloja (niissä paikoissa, jotka eivät ole tallautuneet ja mylläytyneet kuistiremontin aikana). Uuden pussukan nimeksi sopi siis Kevät.


Koko pussukan väritys on täysin sattumanvarainen. Enimmäkseen käyttelin vaaleimpia pikkutilkkuja – niitä, joita jäi ylitse tähtikuvioisesta tilkkutyöstäni.

Vuoriin löysin vielä pari palaa Tula Pinkin ihanaa, satiinipintaista kangasta, jota ostin Niittykukkaset-tilkkupeiton taustakankaaksi.


Kuvasta näkynee, että Kevät-pussukka on jälleen Avoin-mallistoa. Kooltaan Kevät-vetoketjupussukka on vähän eilistä Nuppu-pussukkaa isompi eli seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 21 cm 
  • Korkeus noin 15,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6,5 cm. 

Kevät-tilkkupussukan toiselle puolelle osui värikkäämpiäkin paloja. Kaikki löytyivät ompelupöydän kasoista.


Ompelupöydällä totisesti on kasoja! Mies käveli tänään ompelupisteeseeni ja poikkeuksellisesti katsoi työtilaani niin, että oikeasti näki sen. Hän kysyi, mitä ihmettä minulla on tuolla nurkassa ja miksi.


Asia rupesi sen verran vaivaamaan, että nostelin röykkiön päällimmäisiä pois tieltä ja otin esille irtokarkkilaatikon, johon olen säilönyt kanttinauhoja. Siellä on ostettuja nippuja ja tilkkupeitoista yli jääneitä, rullattuja kanttinauhoja, mutta olen viskellyt sinne myös eri mittaisia jäännöspaloja muista projekteista. Lajittelin nauhat ja pätkät, hämmästelen vain yhtä asiaa.


Miten nuo kaikki ovat edes jotenkuten mahtuneet tuohon pieneen laatikkoon?!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.