keskiviikko 1. syyskuuta 2010

vetoketju pussukkaan!

Tässä blogissa on (englanniksi) erinomaisesti kuvitettu pussukkaohje, jota todellaKIN haluan päästä mahdollisimman pian kokeilemaan!

Olen katsellut vetoketjullisia pussukoita siellä sun täällä myyjäisissä ja miettinyt, miten sellainen mahdetaan tekaista. Japanilaisista lehdistä olen oppinut yhden tavan kiinnittää vetoketjun, mutta se on, ah, niin käsityövaltainen. Ja yhdeltä myyjäishenkilöltä kuulin hänen käyttävän rullassa ostettavaa vetoketjunauhaa, mutta en ole halunnut ostaa TAAS yhtä uutta tarviketta.

Ehkä olen tavallista pöljempi ompelija, mutta minulle on ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa tajuta, miten simppelisti tällainen vetoketju kiinnittyy! Näyttää niin helpolta! Nyt kun tietää, miten.

Tuon tutorialin pussukkaan minulla on kaikki materiaalit (vetoketju ja muutama pala kangasta löytyy kyllä), ja palan halusta päästä kokeilemaan, millaisen pussukan itse saan aikaiseksi. Vai tekisinkö tällä periaatteella laukun, joka kiinnittyy vetoketjulla...?

Toivottavasti pääsen pian postaamaan kokemuksistani.

Sen sijaan eilen tikkasin

Keräsin viitseliäisyyteni ja vaihdoin koneeseen vapaan konekirjonnan paininjalan (kaksi ruuvia avattava ja vaihdettava toisiin, jotka kiinnittävät paininjalan/neulan).


Ompelin vaaleisiin hirsimökkipuolikkaisiin vaihtuvavärisellä langalla saniaismaisia lehtiä. Piirsin häviävällä tussilla lehtiruodin paikan ja sijoitin lehdykät vaaleille tilkkuosuuksille.

Viidennessä hirsimökkipalassa piirsin lehtiruodin paikan ja sen lisäksi lehden reunat ja ompelin sitten niitä apuviivoja käyttäen saniaislehtikuviot.


Kuvassa näkyy sentään hieman saniaistyyppisiä tikkauksiakin, vaikka kuva-alasta leijonanosan varastaa Tyttären sormillaan muodostaman voitonmerkin varjo.

Vielä on tekemättä etukappaleen vuoritus ja tikkaus. Sen tikkaan vaatimattomammin, suorin ompelein, koska etukappaleella on jo pitsikuvio koristeena.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä oli tuokin ohje ja suomenkielisen useimmin kuvin esitetyn ohjeen löydät blogista vaatehtimo vikatikki ja sieltä kategoriasta "ohje". Kannattaa tutustua! Terv. Lea P

Eija kirjoitti...

Koska en tee tilkkutöitä (ainakaan vielä!) mietin mielessäni, että kun teet noita koristetikkauksia (kuten saniaisen lehdet), teetkö ne alareunasta yläreunaan päin, kuten kasvi kasvaisi? Eli pitääkö kankaan suunta olla jo päätettynä? Kiva on seurata tilkkutyöblogia, kun itse ompelee ihan muuta. :)

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Eijalle vastauksena, että ompelen saniaisista ensin toisen puolen lehvät alhaalta ylös, kärkeen teen yhden lehvän ja sitten etenen ylhäältä alas, kunnes olen takaisin aloituspisteessä. Saniaisia tikatessani olen tosiaan piirtänyt häviävällä tussilla tai liidulla näkyviin keskiruodin ja lehden ulkoreunat. Nämä apuviivat riittävät hyvin ohjaamaan ompelemista.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails