vähän ihmetyttää.

Jos Mielensäpahoittajalle on ominaista pahastua kaikenlaisista jutuista, niin minä olen kaikenlaisen ihmettelijä. Ihmettelen usein. Esimerkiksi äskettäin paria asiaa.

Kuten Johan nyt on markkinat -tilkkupeiton valmistujaistarinassa uumoilin, olen pitänyt uutta peittoa varovasti esillä kotona. Se on yhä käytännössä käyttämätön, mutta kuitenkin ilahduttaa silmää.

Paitsi tämä suuresti ihmetyttävä juttu. Olen törkännyt (ainakin) yhden blokin aivan väärään paikkaan. (Kuvassa syypää on ympyröity.)


Sommittelussa ei ollut juuri muuta ideaa kuin vaihdella vuorotellen tumma keskineliö, tummat nurkat – vaalea keskineliö, vaaleat nurkat. Ja sitten olen latonut vaaleaneliöisen tilalle tummaneliöisen ja -kulmaisen. Ihan pokkana.

Ihmettelen.

Toinen asia ihmetyttää myös. Nyt on kesä ja päivänvaloa on välillä niin paljon, että melkein toivoisi hiukan pimeämpää olevan (mutta vain melkein). Miksi silti ompeluhuoneeseeni makkariin tulviva päivänvalo on surkean väristä verrattuna todelliseen tilanteeseen?

Esimerkki. Ladoin Käpylä-blokit lattialle ja otin kuvan. Päiväsaikaan oli valoisaa, mutta kuvasta tuli himmeä ja sinisävyinen. Säädin kuvan värejä säätämästä päästyäni, mutta kyllä on kehno tulos. Anteeksi nyt kamalan kuvan puolesta!


Tässä sain värit hiukan paremmin näkyviin, mutta himmeät ja luonnottomat ne ovat silti. (Kuva on eri tilanteesta.)


Tuntuu kuin en saisi kunnollisia kuvia värikkäistä töistäni, en sitten millään!

Vertaa vaikka: tässä ulkona otettu kuva.


Ihanat värit, juuri sellaiset värikkäät kuin ne oikeasti ovat. Kaikki piirtyy terävänä.

Ensimmäinen blokkirivikin näyttää ulkokuvassa luonnolliselta, vaikka otin kuvan melko myöhään illalla.


Pitääkö siirtyä ulos tekemään blokkisommitelmat? Sitä ei ainakaan tuulisella säällä voi tehdä.

Ihmettelinkö ehkä vielä sitäkin, miksi Kissa korjasi blokkisommitelmaani näin?


No sitä en sentään ihmetellyt. Kissan mielestä sommitelma oli tosi hyvä – blokki siirtyi ihan vahingossa, kun se ensin istahti ja sitten taas lähti liikkeelle.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ilmeisesti ikkunat toimivat jonkinliasena suodattimena. Mulla on valokuvien suhteen vähän samanlainen väriongelma. Kun kuvaan kuun järjestelmäkameralla, näyttää se aina harmaalta. Silmillä katsottuna kuu näyttää keltaiselta ja muiden ihmisten valokuvissa se nåyttää keltaiselta. Väreistä tulee luonnollisimmat ulkona kuvatessa, mutta onhan kuukin ulkona, kai ...
Helena sanoi…
Kuvasi lienee ylivalottunut, mitä sattuu meille kaikille. Pitää vain oppia olemaan armelias itselleen.
Tilkkureppu sanoi…
Minulla on myös sisällä samanlaisia ongelmia kuvaamisessa ja joskus ulkonakin.
Ylivalotus on kyllä aika usein ongelma, ainakin itselläni käy näin. Mutta niillä mennään mitä on, vaikka oma kamerakin on aika vanha, joten ei sillä saakaan oikein hyviä kuvia.
morso sanoi…
Valokuvaus on haastavaa. Sisällä päivänvalokin on erilainen kuin ulkona. Se ottaa sävyjä heijastuessaan huoneen sinistä ja muista pinnoista. Sen kanssa on vain elettävä, jollei halua investoida tuhottomasti ja ostaa studivaloja täyttämään huoneiden nurkkia. (Yleensä ei kannata.)
Marle sanoi…
Tuota blokin karkumatkaa väärään paikkaan ei kukaan olisi huomannut! Ihana peitto!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.