tikkaamaton tilkkutyö ei ole valmis.

Englanninkielinen sanonta ”it is not a quilt until it is quilted” ei käänny kunnolla suomeksi, koska meillä ei ole sanaa quilt-termille. Totta kuitenkin on, ettei tikkaamaton tilkkutyö ole valmis, eikä erityisesti minun tikkaamaton tilkkutyöni ole valmis.

Jaoin muutama päivä sitten Instagram-kanavallani kuvan tilkkublokeista, jotka olin asetellut lattialle siinä järjestyksessä kuin ne käteen sattuivat. Korjasin niiden sijaintia vain jos vierekkäin oli osumassa kaksi samaa, tummanpuhuvaa kangasta. Mainitsin tästä pyrkimyksestäni, ja yllätyin: pari seuraajaani oli katsonut kuvaa niin tarkasti, että he olivat huomanneet virheen. Kaksi vierekkäistä neliötä tosiaan oli samaa kangasta! (Virhekohta on kuvassa ympyröitynä.)
Korjasin tuon virheen ja huomasin blokkeja yhdistäessäni toisenkin virheen. Olin ommellut yhden blokin (kuvassa ympyröitynä) ihan väärin! Vaaleiden ja ei-niin-vaaleiden neliöiden pitää olla toisin päin.
Jotkut uskovat, että tilkkutyöhön on hyvä piilottaa tahallinen virhe tai ainakin voi jotkin virheet jättää korjaamatta, mutta minä korjaan mokat, jos huomaan ne tarpeeksi ajoissa. Niinpä ratkoin blokin, ompelin sen uudelleen kokoon, tällä kertaa oikein, ja asettelin blokin takaisin paikoilleen satunnaiseen sommitelmaani.

Tytär uhrautui pari päivää sitten pitelemään valmiiksi ompelemaani, tikkaamatonta tilkkupintaa kuvausta varten, mutta tuuliolosuhteet vaikeuttivat kunnon kuvan saamista.
Tyynempänä päivänä kävin levittämässä pinnan nurmikolle ja sain kuvat, joissa sentään näkyy koko pinta.
Ompelin blokit ohjeella "Penny Patch(ish) Quilt," jonka löysin Blue Elephant Stitches -blogista. Blokkiin tulee kahden tuuman neliöitä, joita on vallan mukava leikata pienistäkin resurssipaloista!

Olen suunnitellut ompelevani tälle taustakappaleen sen sijaan, että ostaisin kankaan Töölön Tilkkupajasta. En ole hetkeen koonnut taustaa paloista, joten ehkä jaksaisin.

Tilkkupinnassa on paljon tummia kankaita, joten taustakappaleen ei tarvitse olla kovin vaalea. Löysin varastoistani muutamia kangasnyyttejä, joita ehkä jo raaskisin käyttää tilkkutyön taustaksi. Katsotaan, raaskinko!

Seuraavaksi lähikuva tilkkupinnasta.
Vielä jaan kivan kuvan, missä tilkkupinta lepää pitkäksi venähtäneen ruohon päällä ja näyttää melkein lentävältä taikamatolta, joka on juuri lehahtanut paikalle.
Tätä oli oikein kiva tehdä, sillä pikkuneliöihin kelpasivat mitkä vain kankaat. Ja niitä minulla on paljon varastoissa - mitä vain kankaita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.