Luukku 24 - Perintö – Dick Francis.

Jouluaatto! Säästin tähän luukkuun todellisen aarteen – Dick Francisin kirjan Perintö.
Perintö on yksi parhaista Dick Francis -romaaneista, ellei paras. Miettikää nyt kirjan ensimmäisiä virkkeitä: "I inherited my brother's life. Inherited his desk, his business, his gadgets, his enemies, his horses and his mistress. I inherited my brother's life and it nearly killed me."

Oma suomennokseni: ”Perin veljeni elämän. Perin hänen työpöytänsä, hänen yrityksensä, hänen vempaimensa, hänen vihollisensa, hänen hevosensa ja hänen rakastajattarensa. Perin veljeni elämän ja siksi melkein menetin henkeni.”

Pystyn arvioimaan kirjan paremmuutta, sillä olen lukenut kaikki Francisin kirjat – osan jopa kolme tai neljä tai viisi kertaa. Olen Dick Francis -kirjojen asiantuntija (haha)!

Perintöön liittyvää tilkkutyötä en pysty esittelemään. Kirjan alkukielinen nimi ”Straight” eli suora ei osunut sekään yhteenkään työhön, mutta mutkan kautta löytyi sopiva edustaja, nimittäin Sokkelo-tilkkupeittoni vuodelta 2019.
Vinkki: Sen sijaan suoruus tuo etsimättä mieleen vinkin eli blogikirjoitukseni ”onko saumanvaralla väliä”.

Jouluaaton kunniaksi annan tietenkin useamman kuin yhden vinkin. Tämä liittyy tilkkublokin tasoittamiseen, jota saatetaan kutsua myös trimmaamiseksi.

Toinen vinkki: Tee itsellesi palvelus. Auta tulevaa minääsi tänään tasoittamalla ompelemasi blokit. Kun sitten tulevaisuudessa ompelet blokkeja yhteen, ne ovat saman kokoisia, ja työsi on helpompaa. Voit olla itsellesi kiitollinen!
Lisää vinkkejä: Katso ihmeessä kattavampi vinkkilista joulukalenteristani 2019! Annoin viisi vinkkiä tasoittamiseen liittyen ja käsittelin aiheen aika kivasti, vaikka itse sanonkin.
Tällä erää viimeinen vinkki: Siltä varalta, että oletkin aloitteleva tilkkuilija ja mietit ensimmäisen tilkkupeiton tekemistä – vaikka ensi vuoden projektina, lue sentään, miten EI kannata aloittaa.

Enempää vinkkejä te tuskin ehditte edes lukea. Ja ainahan voitte lukea muutaman joulukalenterivinkin vaikka uudelleen!
Hyvää joulua ja kiitos joulukalenteriani kohtaan osoittamastanne mielenkiinnosta! Tapaamme viimeistään 31. päivänä, jolloin tarjoilen perinteisen yhteenvedon tilkkuvuodestani. Jännittävää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.