terveydeksi!

Kenties teillä lukijoilla on nyt aaton jälkeen tovi aikaa lukea lisää tilkkutarinoitani. Esittelen tänään kaksi hyvin erilaista tilkkutyötä. Ensiksi tämä epätavallisempi eli Sveitsin tilkkuyhdistyksen Bobbin Roll -haasteaktiviteettiin tuleva minityö.

Helsingin tilkkukilta Syyrinki toteuttaa yhteisesti rullallisen pieniä tilkkutöitä, joista jokainen on saanut innoituksen tietystä sanasta. Minun sanani oli viini.

Piirsin ensin paperille viinilasin, johon kaadetaan punaviiniä melkoisella vauhdilla.
Leikkasin palat irti ja käytin niitä mallina, kun leikkasin kangaspalat kuvaa varten. Olisi ollut paljon helpompaa, jos minulla olisi ollut silitettävää liimapaperiharsoa, johon ensin olisin kiinnittänyt kankaat ja sen jälkeen silittänyt palat kiinni taustakappaleeseen. Ei ollut sellaista, joten jouduin soveltamaan.

Tässä kuva siitä vaiheesta, kun olin liimannut kangaspalat taustakankaaseen (tavallisella liimapuikolla).
Tikkasin palat kiinni taustaan ja lisäsin tikkauksia antaakseni kuvalle muodon. Pienen tilkkuteokseni nimi on ”Anna kun kaadan”.
Kuvan valmis koko on 10 cm x 10 cm, ja se on yksi 36 tilkkukuvasta rullassa.

Seuraavana tavallisempi tilkkutyö eli pussukka, jolle annoin nimen Terveydeksi.
Kuten näette, ompelin pussukkapinnat kuittiompeluna syntyneistä paloista. Tällä kertaa ompelin kaksi kuittipalaa pitkiltä sivuilta yhteen, jolloin pussukasta tuli leveä ja matala. Toisella puolella on resursseista toteutetut neliöt kuittiommellun palan kavereina.
Terveydeksi-pussukan kantolenksu on pitkä, joten se on Street-mallistoa. Toki se on myös Avoin-mallistoa toteutustavan takia.
Terveydeksi on tämän vuoden 26. valmistunut vetoketjupussukka. Viime vuonna en ommellut kuin 14 pussukkaa, joten olen parantanut suoritustani! Pussukkaintoon on osasyynä kuittiompelu, joka helpottaa sommittelua. Lopulliset työt miellyttävät lisäksi silmääni. Jotain järjestelmällistä kaiken sekalaisen kirjavan ohella!
Terveydeksi-tilkkupussukan strategiset mitat ovat seuraavat: 
  • Leveys ylhäältä noin 21 cm 
  • Korkeus noin 12,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 4 cm. 
Vielä esittelen keskeneräistä tilkkupeittoprojektiani eli blokkeja, joissa yhdistyvät isohkot ja pienet resurssipalat. Kyllä on hauska koota blokin keskelle tulevia tilkkupalkkeja! Sitten seuraa silittäminen ja tasoittaminen, jotka siistivät palkin. Siistin ja tasaisen palkin katsominen tuottaa mielihyvää.
Kun palkki on siisti, etsin sille sopivan taustakankaan. Tässä projektissa ei ole väri- eikä tummuussääntöjä, ja lopputulos on yllätys. En tiedä, montako minkäkin väristä blokkia minulla tulee olemaan käytettävissä varsinaiseen sommitelmaan. Sekin on tosi kutkuttavaa!

Resurssipalakassit ja -laatikot eivät ole varsinaisesti vajuneet, mutta pikkutilkkuja etsiessäni olen samalla järjestellyt pari säilytintä siisteiksi. Jotain hyötyä tästä projektista on siis kuitenkin ollut!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.