Luukku 11 - Musta kuningatar – Walter Tevis.

Yhdennessätoista luukussa on kuninkaallista tunnelmaa. Walter Tevisin Musta kuningatar ansaitsi myös viiden tähden arvion.
Kirjan tarina oli kiinnostava, vaikka olin hiljattain nähnyt suoratoistopalvelusta siihen perustuvan minisarjan. Tarina kulki loistavasti ja kaikki tuntui uskottavalta.

Olipa upeaa, miten vangitsevan jännittävältä shakkipelin kuvauksen saa kuulostamaan! Minunkin mielestäni, vaikka en koskaan ole pelannut shakkia enkä ole ollut siitä järin kiinnostunut. 

Kirjassa oli mahtavaa myös se, että toisin kuin useissa uudemmissa kirjoissa, suurin osa henkilöhahmoista oli pohjimmiltaan kunnollisia. Heidän vikansa ja vajavuutensa eivät olleet keskiössä, vaan kirjassa hyvä oli pahaa isommassa roolissa. 

Tietenkin esittelen Värikuningatar-tilkkupeiton, koska kuningatar ja koska se on yksi lempiteoksistani.
Vinkki. Blokkimallin ei tarvitse olla tätä monimutkaisempi, ja silti työ voi olla vallan mainio.

Toinen vinkki. Tilkkupeiton reunakantin kiinnittäminen.
Kirjoitin pari vuotta sitten hyvin kattavan ohjeen tilkkupeiton reunan kanttaamisesta. Aloitan reunakanttikankaan valinnasta, kerron, miksi täysvino reunakantti on niin hyvä ja kerron kulmien ompelusta sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella. Katso ihmeessä!
Huomenna olemme kalenterin puolessa välissä. Olen valinnut siihen esittelyn ihanasta kirjasta, jonka olen lukenut ainakin kymmenen kertaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.