Luukku 6 - Ajattelu, nopeasti ja hitaasti – Daniel Kahneman.

Tänään on itsenäisyyspäivä ja monella meistä saattaa olla aikaa ajatella - nopeasti tai hitaasti. Esittelyssä on Daniel Kahnemanin kirjan Ajattelu, nopeasti ja hitaasti.
Annoin kirjalle viiden tähden arvion ja kirjoitin siitä suunnilleen näin:

Ajattelu, nopeasti ja hitaasti -kirja oli tavattoman kiinnostava ja avasi uusia näköaloja. Se oli kattava, syvällinen ja älykäs, mutta tavallisenkin ihmisen ymmärrettävissä – paitsi aivan loppuosuudet. Se paljasti uskomattomia asioita meidän ajattelutavoistamme.

Ihminen voi toisaalta järjellä tietää ja ymmärtää yhden asian ja samanaikaisesti tehdä aivan päinvastaisen, mielestään loogisen päätelmän.

Luonnollisesti ajatukseni karkasi tästä kirjasta tilkkupeittoon Ajatus karkaa kesään. Se on yksi ensimmäisistä teoksistani, ja koska tikkauspalvelua ei tuolloin vielä ollut olemassa, tikkasin sen itse kotikoneella.
Vinkkasin jo kakkosluukussa tähän työhön liittyvästi, että kannattaisi tikata riittävän tiuhaan.

Vinkki: Siksipä keksin tähän eri vinkin eli tikkauskuviot. Katsopa tästä 21 helppoa tapaa tikata tilkkupinta!
Toinen vinkki: Suosittelen Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelua. Olen tikkauspalvelun vankkumaton kannattaja. Suurin syy siihen on se, etten pidä tikkaamisesta juuri lainkaan. Erityisesti isojen pintojen tikkaaminen kotikoneella on niin tuskastuttavaa, että en totisesti ryhdy siihen, ellei ole pakko. Ja miksi olisi pakko?!

Kerroin jo toissavuotisessa joulukalenterissa tästä ja paljastin, ettei tilkkupeittopintaa ole pakko tikata itse, ellei rakasta tikkaamista.
Haa, huomenna on taas arkipäivä ja kirjavalintani siirtää meidät tämän päivän todellisuudesta mielikuvitusmaailmaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.