Luukku 3 - Caesar on kuollut – Rex Stout.

Kolmosluukusta löytyy jykevyyttä! Esittelemäni kirjan keskiössä on nimittäin palkintosonni.
Caesar on kuollut oli yksi ensimmäisistä lukemistani Nero Wolfe -kirjoista – ehkä jopa ensimmäinen. En pitänyt siitä juuri lainkaan! Sittemmin Rex Stoutin tyyli ja erityisesti Wolfen ja Archie Goodwinin hahmot alkoivat miellyttää minua, ja nyt Stout on yksi lempikirjailijoistani.

Luin kirjan hiljattain uudelleen ja huomasin taas, miten nerokas Nero Wolfe on ja miten nokkela Archie Goodwinin on. Tapahtumat ja kuviot mysteerin tiimoilla olivat hersyviä.

Kirjailijan nimestä tulee etsimättä mieleen korjausprojekti, jonka yksi lopputulema oli Wolfe-vetoketjupussukka.

Ystävä kysyi muutama vuosi sitten arasti, pystyisinkö antamaan hänen kovassa käytössä olleille vetoketjupussukoilleen uuden elämän. Lupasin tutustua tilanteeseen ja lopulta – luonnottoman pitkän toimitusajan jälkeen – valmistin hänen kahdesta pussukastaan neljä uutta. Ensimmäinen niistä sai nimen Wolfe.
Vinkki: Itse en ainakaan ole kovin monta kertaa ommellut vetoketjua pussukkaan muulla tavalla sen jälkeen kun rohkaistuin kokeilemaan Noodleheadin Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin mukaista tapaa. Ehkä sinunkin kannattaisi kokeilla tätä?

Noodleheadin tavassa on yksi erinomainen piirre. Voin ommella satunnaisen kokoisen vetoketjupussukka-aihion ja sen jälkeen etsiä siihen vetoketjun. Ketjun täytyy vain olla vähäsen pussukan suuta pidempi, muuta pituusvaatimusta ei ole.

Pidän tällaisesta systeemistä, sillä minua epäilyttävät ohjeet tyyliin ”ota 25-senttinen vetoketju, leikkaa sen ja sen mittainen kangas ja ompele pussiksi”. Kaikki niin sanotut 25-senttiset vetoketjut eivät ole vetimestä toiseen päähän mitattuina saman pituisia. Entä millaiset saumanvarat ompelen pussiini, hei? Entä ellen olekaan osannut leikata riittävän tarkasti?

Toinen vinkki: Olen kirjoittanut pikkuisen syvällisemmän ohjeistuksen vetoketjun ompelemisesta itsekin. Siinä on ohjeen lisäksi kuusi lisävinkkiä vetoketjun ompeluun.
Kolmas vinkki: Löytyisikö näistä viidestä syystä sinullekin hyvä syy ommella vetoketjupussukka?
Kumma juttu, että kuvassa esiintyvä Kössi K -pussukkakin on vielä vailla omistajaa – ainakin merkintöjeni perusteella. Niihin ei toisaalta aina voi luottaa.
Huomisessa luukussa esittelen seuraavan kirjan, joka ansaitsi minulta viiden tähden arvion. Mikähän se on?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.