Luukku 2 - Haurasta lasia – Donna Leon.

Joulukalenterin kakkosluukusta löytyy haurasta tavaraa – lasia ja kangasta. Ensiksi tähän Donna Leonin Haurasta lasia -kirjaan.
Arvostelin sen seuraavasti: 

Tässä rikostarkastaja Brunetti-kirjassa tapahtui paljon. Epäilyksiä, sosiaalista kanssakäymistä, Questuran sisäisiä juonitteluja, murha, … ja tarinan loppuratkaisu oli vähemmän turhauttava kuin joissain muissa Donna Leonin dekkareissa. Erinomaista suomennosta oli ilo lukea! 


Aiheeseen liittyvää vinkkiä miettiessäni aloitin lasimaalauksista, mutta pysähdyin sitten sanaan hauras. Olen nimittäin käyttänyt parissakin tilkkutyössäni liian hauraita kankaita. 

Jouduin korjaamaan esimerkiksi Siskon tilkkupeiton ”Ruoho on vihreämpää”. Olin käyttänyt siinä jotain harvaan kudottua kangasta ja toista, joka oli valmiiksi kulunutta. Repaleille rikkoutunut tilkkupeitto oli surullinen näky!
Vertaahan vain tähän kuvaan, missä se on vasta valmistunut:
”Ajatus karkaa kesään”-tilkkupeitosssani on puolestaan muutamia silkkitilkkuja, jotka ovat hipuneet rikki tikkausten kohdalta. En ole korjannut peittoa vielä, vaan se viruu vinttivarastossa.
Rassukassa on muutakin vikaa, sillä tikkasin sen reunat harvakseltaan, ja välivanusta puskee nöyhtää peiton pintaan. (Kuvassa nuolen alapuolella näkyvät valkoiset pilkut.)

Kauempaa katsottuna Ajatus karkaa kesään -tilkkupeitto näyttää silti aika kivalta:
Vinkki: Kannattaa varmistua siitä, että tilkkupeiton materiaali on sopivaa ja kestävää. Erityisesti kierrätysmateriaalin kanssa saa olla tarkkana, jottei mukaan tule hipuneita tilkkuja. 

Toinen vinkki: Tikkaa tarpeeksi. Varsinkin ison peiton tikkaaminen kotikonstein on toki uuvuttavaa ja mieleen tulee oikoa ja tikata siis vain sieltä täältä, harvakseltaan. Valmista tilkkutyötä käy silti vähän sääli, jos siinä on siellä täällä (tai tasaisestikin) pulleita, tikkauksettomia alueita. 

Kolmas vinkki: Täältä löydät seitsemän ajatusta tilkkupinnan tikkaamisesta.
Huomisesta luukusta löytyykin sitten paljon tukevampaa tavaraa - ei todellakaan mitään haurasta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.