Luukku 8 - Lumikukka ja salainen viuhka – Lisa See.

Hyvää joulukuun kahdeksatta! Tämänkertainen kirja sopii talviseen kuukauteen nimeltään mainiosti. Nostan esiin Lisa Seen kirjan Lumikukka ja salainen viuhka.
Sain kirjan lahjaksi parhaalta ystävältäni Janellilta ja lukukokemus yllätti. Aloittaessani en odottanut tarinalta mitään erityistä, mutta se veikin minut mukanaan! Oli kuin kaikki hahmot olisivat olleet todellisia. Upea kirja! 

Lumikukka-nimistä tilkkutyötä en ole keksinyt tehdä, mutta etsimättä tulee mieleen toinen, kukka-aiheinen työni: Kangasvuokko-tilkkupeitto. Ompelin sen vuonna 2020 ostettuani tarkoitukseen suunnitellun erikoisviivaimen.
Tilkkupinnasta tuli kiva, mutta paloja leikatessa syntyi jonkun verran tosi paljon haaskua, eikä osaa leikatuista paloista edes käytetty kukkiin. Ompelin hukkapaloista sitten reunukset työlleni. 

Vinkki: Tiesitkö, että kaarevat palat voi ommella toisiinsa ilman, että käyttää yhtään nuppineulaa? Katso video, joka todistaa väitteen. 

Katso tästä She Can Quilt -blogin video-ohje. Video kestää vain reilun minuutin, jonka aikana kertoja ompelee yhden juoponpolkublokin ilman nuppineuloja.

Selostus on englanninkielinen, mutta video puhuu puolestaan.

Toinen vinkki: Tutustu helppoon ”blokkimalliin,” jolla ompelin punavalkoisen Piiri pieni pyörii -peiton. 
Esittelemässäni kaarimallissa on myös se hyvä puoli, ettei kaarien tarvitse natsata ylä- eikä alareunoista, koska blokki tasoitetaan lopuksi. (Tietysti tässäkin menetelmässä syntyy jonkin verran haaskua, mutta sentään paljon vähemmän kuin silloin kun tein Kangasvuokko-tilkkupeiton blokkeja.)
Huomenissakin esittelen viiden tähden kirjan, mutta sepä onkin aivan erilainen kirja!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.