Luukku 15 - The Judas Goat – Robert B. Parker.

Oi, yhteen luukkuun oli aivan pakko nostaa Robert B. Parkerin Spenser-kirja, ja valitsin ”The Judas Goat” -teoksen, jota ei ole suomennettu.
Päähenkilö Spenser toimii Bostonissa yksityisetsivänä. Hän sanailee kirjoissa nokkelasti ja selviää tilanteesta kuin tilanteesta - vaarallisistakin. Hänen sanailunsa on niin nenäkästä ja osuvaa, että saatan nauraa ääneen.

Robert B. Parkerin ja Spenserin ajatteleminen tuo yleensä mieleen myös hetken, jota kadun. Olin käymässä Yhdysvalloissa ja poikkesin isohkoon kirjakauppaan. Heillä oli myynnissä jokin Spenser-kirja kovakantisena, ja siinä oli Parkerin nimikirjoitus! Enkä ostanut kirjaa, sillä ajattelin typerästi vain sen vievän tilaa matkatavaroistani. Mitä väliä sillä olisi ollut?! Tilaisuus ei ole toistunut eikä varmaan ikinä toistukaan.

Ette ehkä tunnista kirjailijaa tai Spenser-nimistä päähenkilöä, mutta kenties Kovaa peliä Bostonissa -televisiosarjasta on muistikuva. Teoksistani ei löydy kovaa peliä, mutta Reilua peliä -tilkkupeitto löytyy, joten mennään sillä.
Vinkki: X-plus-blokin ompeluohje. Aloittaessani peittoprojektia jaoin x-ynnä-blokkeja-nimisessä kirjoituksessa kuvan ensimmäisestä koeblokistani ja linkitin kirjoituksessani myös blokkitutoriaaliin. Jos x-plus-blokit kiinnostavat, kannatta klikata linkkiäni. 

Toinen vinkki: Elleivät näin kirjavat äksät inspiroi, tutustu Trixter-kaavaani. Siihen tarvitsee valita vain kaksi väriä ja niistä tummempia ja vaaleampia versioita. Näet lukuisia esimerkkikuvia Trixter-aiheisesta blogikirjoituksestani! (Tässä kuvassa näkyvän tilkkupinnan ompeli kaavatestaajani Jule joulukankaista.)
Englanninkielisen Trixter-kaavan voit ostaa Tilkkunen-verkkokaupasta.


Nyt tuli vielä mieleen, että reilun pelin lisäksi olen tykännyt tasapelistä ja hedelmäpelistä, ainakin tilkkutöiden nimissä. Tasapeli-tilkkupeiton valmistin (ja siis myös nimesin) jopa samana vuonna kuin Reilua peliä -tilkkupeitonkin. Hän näyttää tältä:
Yksi vuonna 2020 ompelemistani pussukoista sai puolestaan nimen Hedelmäpeli, koska en sentään halunnut nimetä sitä hedelmäsalaatiksi.
Kolmaskin vinkki: Tämä ei liity aiheeseen yhtään, mutta nyt on glögikausi varmasti kuumimmillaan, ja mukeille tai laseille tarvitsee alusen. Olen kirjoittanut seikkaperäisen ohjeen mittoineen kaikkineen: ompele lasinalusia tilkuista.

Huomenna esittelen jälleen yhden oikein hyvän kirjan! Kannattaa tutustua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.