x-ynnä-blokkeja.

Hei, aloitin uuden projektin! Aloitin sen tutkailemalla ideoita Internetin syövereissä. Löysin aika pian tilkkublokin, jonka englanninkielinen nimi oli x plus block, ja sen ompelemiseen myös tutoriaalin. Kutsun tätä suomalaisesti x-ynnä-blokiksi.

Olen nykyään uskomattoman paljon kärsivällisempi kuin nuorena (ja silti tosi kärsimätön) ja jaksan malttaa sen verran, että ompelen melkein aina testiblokin. Tässä tämänkertainen:


Jaoin tämän kuvan Instagram-tililläni ja sain kuvaan hauskan kommentin! Kommentoija sanoi pitävänsä projekteistani, koska yhdistelen kuoseja tavalla, johon hän ei uskaltaudu. Hän oli vuosia sitten oppinut, että vain tietynlaisia kuvioita voi yhdistellä keskenään mutta nyt hän on huomannut, ettei asia olekaan niin.

Hmmm, koeblokin kangasvalinnat ovatkin aika riemukkaat.

Koeblokin jälkeen ompelin toisenkin blokin.


Ja pari lisää:


Sitten pääsin itse asiaan. Koko x-ynnä-blokkien ompelemisen ja sommittelemisen idea on käyttää Carolyn Friedlanderin suunnittelemia kankaita, joita minulla on fättärinipun verran. (Nipusta on kuvakin yhdessä blogikirjoituksessani.) Tässä vaiheessa olin siksakannut ja esipessyt yhden sävyerän kankaita, ja ne olivat ehtineet jo kuivuakin:


Designer-kankaat sopivat hyvin yhteen keskenään, mutta niihin voi näemmä yhdistää muitakin kuoseja. (Totta kai voi! Ompelee vain kankaat yhteen.)

Tässä valmis designer-kankainen x-ynnä-blokki sekalaisempien kavereittensa kanssa:


Löysin vihdoinkin projektin, johon tilkkuystäväni Tejen lähettämät kala- ja kanji-kangas sopivat loistavasti!

X-ynnä-blokkieni väriskaala on hivenen tavallisestani poikkeava – sitä ohjaavat designer-kankaiden mielenkiintoiset värivalinnat – ja tykkään tuloksista tosi paljon!

Kommentit

Anita sanoi…
Tuo on ihana malli! Ja kivalta näyttää. Itse kokeilin tuota myös yhdellä tilkkutyökurssilla, mutta taisin saada yhden tai kaksi blokkia valmiiksi. Sillä kurssilla tuosta käytettiin nimeä "supernova".
Anita sanoi…
Ihan piti tulla takaisin katsomaan tätä blokkia, kun jokin jäi vaivaamaan. Ja toden totta, eihän tuo olekaan mainitsemani supernova, puhuin höpöjä. Samantyylinen on ja se hämäsi. Mutta tykkään molemmista :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.