Luukku 18 - Death Comes to Pemberley – P.D. James.

Ohhoh, nyt olemme jo 18. luukussa, ja täällä pyörivät P. D. Jamesin Syystanssiaiset.
Rakastuin kirjaan päätä pahkaa. Olin toki juuri nähnyt minisarjan “Lost in Austen,” joka oli eräänlainen toisinto Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjasta. Henkilöt olivat tuoreina mielessäni ja tiesin, kuka on ken ja miksi.

Murha ja sen seuraukset kiinnostivat ja onnittelin itseäni siitäkin, että olin kärryillä syyllisestä. (Tällä kertaa en ollut pettynyt siihen, että arvasin murhaajan henkilöllisyyden oikein. Joskus olen!)

Kirja ei toki ole puoliksikaan niin kiinnostava, ellei lukija tunne Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin juonta ja henkilöitä. Meille muille tämä on mainio lisätarina!

Koska kirja on kuvitteellista jatkoa Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanille, esittelen Lempeä-tilkkupussukkani. Romaanissahan esiintyy niin lempeä kuin lempeyttäkin, ylpeyksien ja muiden lisäksi.
Vinkki: No tietysti se, minkä tuossa kirjoituksessani esittelen: sinun roskasi voi olla toisen aarre. Ellet tarvitse jotain tilkkujuttua itse – blokkia, kirjaa, tilkkuja, mitä tahansa – niin tilkkuystävällesi se voi olla onnen omiaan.

Toinen vinkki: Kannattaa hankkia tilkkuystäviä! Ja muitakin ystäviä, ja olla ihmisten kanssa ystävällisissä väleissä. Jos onnistuu siinä, voi ommella tilkkupeiton, jonka blokit muistuttavat vaikka kuinka monesta ihmisestä ja tuovat mieleen tuhat tarinaa – tai no, ainakin 24 kohtaamista.

Nuo 24 kohtaamista tulivat mieleen katsellessani Villit kuviot -tilkkupeittoa.
Kolmas vinkki: Jos sinulla on tarinantäyteisiä kangaspaloja ja haluaisit tehdä samanlaisen tarinapeiton, olen kirjoittanut blokkiohjeen nimellä tutorial: kiva, raidallinen tilkkublokki.
Huomenna esittelyssä on jotain, mikä on muodistettu. Onko se kirja vai tilkkutyö? Sen saat tietää seuraavassa luukussa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.