Luukku 7 - Carbonel, kuninkaallinen kissa – Barbara Sleigh.

Seitsemännessä luukussa siirryn taas lastenkirjojen puolelle. Tykkäsin lapsena Carbonelin kuningaskunta -kirjasta niin paljon, että lainasin sen kirjastosta aina uudelleen. Kymmenen lukukertaa ei varmaan riitä! Kirja painui sittemmin unohduksiin, kun vaihdoin lastenosaston aikuisten kirjavalikomaan.
No, vuosia myöhemmin keksin hankkia kirjat englanninkielisinä. Luin ne uudelleen, ja aikuisen havainnot ovat nämä: 

Upeaa, että kirjassa esiintyy kissa! Tarinan taikuuteen ei sisälly uhkia; kertomus on yksinkertaisempi ja suoraviivaisempi kuin tämän päivän fantasiakirjallisuudessa. Kirja on lämpimän viehättävä.

Eihän näitä ole minun ikäisilleni kirjoitettu, mutta tykkäsin silti!

Koska Carbonel on kissa, esittelen tilkkulaukun Kissanhäntä kainalossa. Mahdatko muistaa tätä pikkulaukkua, jonka valmistin yli viisi vuotta sitten?
Vinkki: Tilkkulaukun mitat ja ompeluohjeet löytyvät täältä. Palaan ohjeeseeni itsekin, koska numerot vain haihtuvat mielestäni. Ilman ohjetta joutuisin pähkäilemään, minkä mittaisen minkin kaitaleen nyt taas leikkaisin.

Kissanhäntä kainalossa -tilkkulaukkupintojen tekovaiheista on monta kuvaa, joilla esittelin improvisoitujen tilkkupintojen kokoamista.

Toinen vinkki: Katso improvisoi jäännöstilkuista -blogikirjoituksestani vinkit. Ehkä sinunkin jäännöspaloistasi syntyisi jotain vastaavaa?
Ellei muuta, niin lajitellut resurssipalat näyttävät houkuttelevammilta ja sellaisilta, että niistä voisi ajatella tekevänsäkin jotain. Joskus käsiin osuu sitä paitsi yllättäviä löytöjä. "Ai, onko tätäkin kangasta vielä pala jäljellä?" (Lausahdus saattaa kuulostaa ilahtuneelta - tai sitten tuskastuneelta.)
Huomisessa luukussa esittelen jälleen muun kuin lastenkirjan. Kuten kaikki esittelemäni teokset, sekin sai minulta viiden tähden arvion. Mikä se mahtaa olla? Odota huomiseen, niin saat avata seuraavan luukun!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.