Luukku 21 - No Man’s Nightingale – Ruth Rendell.

Joulu on lähellä, ja tänään tutustutan teidät Ruth Rendellin romaaniin ”No Man’s Nightingale,” jota ei ole suomennettu.
Kirja oli perinteinen salapoliisiromaani – ja ei ollut. Rikostarkastaja Wexford on jo eläkkeellä ja päättää tutkia tarkemmin naispapin kuolemaa, vaikka poliisin mielestä murhaaja on jo selvillä. Hän tutkii tapausta yksityishenkilönä, saa selville totuuden uhrista ja lopulta myös murhasta.

Jotkut kirjailijat osaavat asettaa sanansa niin, että lukukokemuksesta tulee miellyttävä, ja jotkut kertovat sen lisäksi mielenkiintoisen tarinan. Ruth Rendell osasi taidon. Tämä kirja oli jälleen yksi niistä, joiden olisin halunnut jatkuvan ainiaan (mutta silti paloin halusta tietää, kuka oli syyllinen).

Nyt on mailin mittainen aasinsilta tässä. Olin heinäkuussa listannut kirjat ja keksinyt niihin sopivat tilkkutyöt, mutta jo elokuussa näiden kahden välinen looginen yhteys oli unohtunut. Mitä mahdoin ajatella?!

En keksi muuta yhteyttä kuin sanan yö (vaikka ”nightingale” onkin suomeksi satakieli), josta tulee mieleen Sinivuorten yö -tilkkupeitto. Mennään silti sillä. Niin ja hei, onhan peitossa upea, lintukuvioinen taustakangas!
Vinkki: Epämääräisen ja vaihtelevan kokoisista paloista voi koota tilkkupinnan lisäämällä väleihin sopivia kaitaleita. Lattialla sommitteleminen ja suunnitteleminen on raskasta, joten käytin tekniikkaa apuna. (Minulla ei silloin ollut vielä kätevää, koottavaa/purettavaa suunnitteluseinää.) Katso tähtiä, tähtiä -blogikirjoituksestani, millaista tekniikkaa käytin. Ehkä se sopisi sinullekin?

Toinen vinkki: Ellet osaa suoralta kädeltä ommella epämääräisen näköisiä tähtiblokkeja, vinkkaanpa sinulle mallin. Englanninkielisessä, tuumamitoin kirjoitetussa Sparkle Punch Quilt -ohjeessa yhdistyvät epämääräisyys ja täsmällisyys, sillä sen on kirjoittanut Elizabeth Hartman.

Hän on antanut mielenkiintoisen tarkat ohjeet vajaille tähtikappaleille ja tarvittaville määrille kutakin. En olisi tainnut itse keksiä moista.

Sinivuorten yö -tyyppiseen toteutukseen verrattuna Elizabethin ohjeen mukaan ommeltu tilkkupeitto on täynnä tähtiä. Sinun ei tarvitse miettiä täydentäviä kaitaleita, kun ompelet sellaisen!
Vähiin käy ennen kuin päättyy. Huomenna avautuu jo kolmanneksi viimeinen luukku Tilkunviilaajan joulukalenterista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.