torstai 2. tammikuuta 2020

vuoden ensimmäinen tilkkupeitto.

Olipa hienoa käydä heti vuoden ensimmäisenä päivänä eli eilen kuvaamassa vastavalmistunut tilkkupeitto! Tässä hän on – Sinivuorten yö:


Kuvia katsellessa tulee ensimmäiseksi mieleen päivän harmaus, vaikka sinistä taivasta näkyikin siellä täällä. Aurinko pilkisti esiin aiemmin samana päivänä, mutta en vain ehtinyt ommella reunakanttia kiinni yhtään aikaisemmin.

Meistä kyllä tuntui, että kallioilla oli valoakin.


No, tilkkupeitto jäi pakosti valoisaa taivastaustaansa pimeämmäksi, mutta kun sen levitti kalliolle, valo lankesi sen pinnalle, ja värit tulivat paremmin esiin:


Tällä kertaa en koonnut taustakappaletta tilkuista ja kankaanpaloista, vaan ostin Töölön Tilkkupajasta upean, lintukuvioisen taustakankaan. Soile myös tikkasi tilkkupeittoni kauniisti, upouudella kuviolla, jossa siinäkin välkkyy tyyliteltyjä tähtiä tai kimallusta.


Kuvausassistentti oli kärsivällinen eikä valittanut. Tuuliolosuhteet olivat suotuisat, paitsi aivan hetkittäin:


Suoristuihan Sinivuorten yö sentään lopulta – ja jotain komeaa on siinä, että tilkkupeitto poseeraa ikiaikaisilla kallioilla. (Nimensä puolesta se olisi pitänyt tietenkin viedä vuorille kuvattavaksi!)


Sinivuorten yö -tilkkupeitto on kooltaan noin 169 cm x 222 cm.


Ompelin näköjään ensimmäiset wonky star -blokit jo toukokuussa 2018. Tämä ei siis ollut pikainen projekti!

Olen oppinut jotain tilkkutöistä, koskapa tiesin jo alkuvaiheessa, että vaihtelevan kokoisia blokkeja olisi tavanomaista haastavampi sovitella valmiiksi tilkkupinnaksi! Totta totisesti, sommitteleminen oli vaikeaa! En olisi selvinnyt siitä, ellen olisi käyttänyt tietokonetta suunnittelun apuna.

8 kommenttia:

Lea K kirjoitti...

Wow Tiina, jälleen kerran aivan huikean hieno peitto! Ja aivan mahtavat kuvat. Ihana katsella tuloksia, kun joku oikeasti osaa tehdä taidokkaita käsitöitä =)

Lelle kirjoitti...

Aivan ihastuttava

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitoksii ny vallan kauhiast! Oli kyllä kiva käydä kuvaamassa, kun oli kuivaa ja valoisahkoa, ja assistenttikin oli tosi auttavainen.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät!

Tiinatei kirjoitti...

Tämä on niin kaunis! Sinisen ystävä ei voi muuta kuin ihastua!

Anne / Springleaf Studios kirjoitti...

I love this one. I'm hoping to make a quilt for my son later in the year, possibly with a star theme, so will keep yours in mind as inspiration. Love all your work.

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihastuttava peitto, vaikka en niin sinisen ystävä olekaan, mutta tämä on kaunis!

Raija Niemilä kirjoitti...

Upea peitto! Hienosti käytetty jämäpaloja. Sininen on lempivärini ja sen huomaa kankaitteni määrissäkin. Nätin sinisen kankaan kutsua on vaikea vastustaa :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails