vuoden ensimmäinen tilkkupeitto.

Olipa hienoa käydä heti vuoden ensimmäisenä päivänä eli eilen kuvaamassa vastavalmistunut tilkkupeitto! Tässä hän on – Sinivuorten yö:


Kuvia katsellessa tulee ensimmäiseksi mieleen päivän harmaus, vaikka sinistä taivasta näkyikin siellä täällä. Aurinko pilkisti esiin aiemmin samana päivänä, mutta en vain ehtinyt ommella reunakanttia kiinni yhtään aikaisemmin.

Meistä kyllä tuntui, että kallioilla oli valoakin.


No, tilkkupeitto jäi pakosti valoisaa taivastaustaansa pimeämmäksi, mutta kun sen levitti kalliolle, valo lankesi sen pinnalle, ja värit tulivat paremmin esiin:


Tällä kertaa en koonnut taustakappaletta tilkuista ja kankaanpaloista, vaan ostin Töölön Tilkkupajasta upean, lintukuvioisen taustakankaan. Soile myös tikkasi tilkkupeittoni kauniisti, upouudella kuviolla, jossa siinäkin välkkyy tyyliteltyjä tähtiä tai kimallusta.


Kuvausassistentti oli kärsivällinen eikä valittanut. Tuuliolosuhteet olivat suotuisat, paitsi aivan hetkittäin:


Suoristuihan Sinivuorten yö sentään lopulta – ja jotain komeaa on siinä, että tilkkupeitto poseeraa ikiaikaisilla kallioilla. (Nimensä puolesta se olisi pitänyt tietenkin viedä vuorille kuvattavaksi!)


Sinivuorten yö -tilkkupeitto on kooltaan noin 169 cm x 222 cm.


Ompelin näköjään ensimmäiset wonky star -blokit jo toukokuussa 2018. Tämä ei siis ollut pikainen projekti!

Olen oppinut jotain tilkkutöistä, koskapa tiesin jo alkuvaiheessa, että vaihtelevan kokoisia blokkeja olisi tavanomaista haastavampi sovitella valmiiksi tilkkupinnaksi! Totta totisesti, sommitteleminen oli vaikeaa! En olisi selvinnyt siitä, ellen olisi käyttänyt tietokonetta suunnittelun apuna.

Kommentit

Lea K sanoi…
Wow Tiina, jälleen kerran aivan huikean hieno peitto! Ja aivan mahtavat kuvat. Ihana katsella tuloksia, kun joku oikeasti osaa tehdä taidokkaita käsitöitä =)
Lelle sanoi…
Aivan ihastuttava
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitoksii ny vallan kauhiast! Oli kyllä kiva käydä kuvaamassa, kun oli kuivaa ja valoisahkoa, ja assistenttikin oli tosi auttavainen.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät!
Tiinatei sanoi…
Tämä on niin kaunis! Sinisen ystävä ei voi muuta kuin ihastua!
I love this one. I'm hoping to make a quilt for my son later in the year, possibly with a star theme, so will keep yours in mind as inspiration. Love all your work.
Tilkkureppu sanoi…
Ihastuttava peitto, vaikka en niin sinisen ystävä olekaan, mutta tämä on kaunis!
Raija Niemilä sanoi…
Upea peitto! Hienosti käytetty jämäpaloja. Sininen on lempivärini ja sen huomaa kankaitteni määrissäkin. Nätin sinisen kankaan kutsua on vaikea vastustaa :D
Anonyymi sanoi…
Tosi näyttävä ja sininen aivan silmiä sirsitää on niin puhdas ja heleä. En pidä tummansinisestä, mutta kylläpä tämä ihastuttaa. Wonkit tähdet voivat olla vähintään yhtä hankalat kuin geometrisetkin ??? Bonnie Hunterilta niitä olen katsellut. Inspiraatio ei ole iskenyt !!Tiedän olevani liian säännöllinen, ihan pitää pakottamalla yrittää jotain taiteellisempaa .Arkakin värien kanssa ja siksi tulee tylsiä tuloksia. Nyt olen aivan kyllästynyt niihin hailuihin neliöihin , joita sain ja olen urakalla käyttänyt parisängyn peittoon ( kiitos avustasi siinä) , kassiin , ja nyt vihonviimeinen neliöjuttu tekeillä. Siirryn muihin materiaaleihin. Kiitos viesteistäsi, blogisi opetuksista. Terv Aune

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.