bonuspussukka.

Sirius-pussukkaa varten noukkimiani, violettisävyisiä jäännöspaloja oli koko joukko pöydällä, kun vaaditut mitat tulivat täyteen. Vielä kun käteen osui kaksi kissakuvioista, violettiin sopivaa tilkkua, päätin koota saman tien toisetkin pussukkakappaleet.

Violeteista tilkuista ja kissankuvista syntyi bonuspussukka nimeltä Siistit kohdilleen:


Nimensä Siistit kohdilleen -tilkkupussukka sai kissankuvien aiheesta – toinen kissoista kun oleskelee jossain pesukoneen lähettyvillä, niin kuin kuvasta näkyy. Toinen kissa nukkuu normisti vasussa:


Koetin ottaa kuvaa pilvisen päivän sivuvalossa, jotta saisin tikkaukset erottumaan. Päivänvalostudiossani (uudella kuistilla) vain ei oikein saa kohteita kuvauksellisesti esille. ”Ikkunalautakin” on tuolla tavoin kahdessa tasossa:


Seuraavana päivänä aurinko tuli esiin. Onhan tällainen kuva paljon mielenkiintoisempi, ja pussukka näyttää valoisammalta:


Siistit kohdilleen -pussukka on Siriusta pienempi eli seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 17 cm 
  • Korkeus noin 13 cm
  • Pohjan leveys noin 5 cm.
Siistit kohdalleen -pussukassa on pitkä kantolenksu, joten se on Street-mallistoa. Ompelin sen Noodleheadin Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin oppien mukaisesti, joten se on myös Avoin-mallistoa.


Söpö Siistit kohdilleen -pussukka viivähti vielä kivellä:


Tuli vielä mieleen, että siivoilin muutamaa kangaskasaa ennen joulua ja jos käteen tuli tyhmältä näyttävä pala, siirsin sen joko pinoon ”vuorikankaaksi” tai ”välikerrokseksi”. Vuorikankaiden piti kuitenkin olla vaaleita, ja välikerros-kasaan joutuivat automaattisesti kaikki liian ohuelta tai kuluneelta vaikuttaneet kankaat. Tällä tavoin lajitellen tulee aika vähän hävikkiä. Sekä Sirius- että Siistit kohdilleen -pussukan välikerrokset ja vuorikappaleet löytyivät uusista pinoistani.

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Varsinainen söpöläinen tämä kisu-pussukka. Välikerros- ja vuorikangaskasat onkin oiva lajitteluperuste :D.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Kissat olivat supersöpöt ja siksi ostin kankaankin. Olen myös muistanut hakea välikerrokset ja vuorikankaat näistä tekemistäni pinoista ... toistaiseksi. :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.