Luukku 4 - Miehet, jotka vihaavat naisia – Stieg Larsson.

Jos ensimmäisessä luukussa oli supernainen, niin tunnelma nelosluukussa on toisenlainen, sillä nostan esiin Stieg Larssonin kirjan ”Miehet, jotka vihaavat naisia”.
Lukukokemus ei ollut tässä niinkään lukemista, vaan putosin kirjan tapahtumien syövereihin. Pian kirjaa oli reilut sata sivua jäljellä, oli ilta, ja minun olisi pitänyt sammuttaa valo ja käydä nukkumaan. En voinut!

Luin kirjan loppuun – kello oli silloin puoli kolme, ja nukuin vasta sitten. Minulle ei ollut käynyt niin koskaan ennen. Olen aina malttanut keskeyttää lukemisen hyvissä ajoin illalla – ja olen kyllä lukenut tosi monta kirjaa.

Toisaalta en voi väittää, että olisin todella PITÄNYT kirjasta, koska tarina oli epämiellyttävä ja kauhistuttava. Mutta se oli mieletön. Kuin olisin joutunut lumotuksi.

Totta kai kirjaan pitää liittää tilkkutyö, jonka etsin positiivisen kautta. Kirjassa esiintyi karmeuksien lisäksi monenlaista rohkeutta, joten esittelen siihen liittyen tuoreehkon tilkkutyöni Prinssi Rohkea.
Vinkki: Onko neliöistä koottu tilkkupinta paras ensimmäiseksi aloittelijan työksi? (Ei ole.) Katso perustelut kirjoituksestani ”millainen on paras tilkkutyömalli aloittelijalle?”
Toinen vinkki: Jos haluat ommella Prinssi Rohkeaa vastaavan, pikselimäiseltä vaikuttavan työn, leikkaa todella paljon tilkkuneliöitä – aivan vaaleista tummanpuhuviin. Väreillä ei ole väliä, tummuusasteilla vain. Sen jälkeen kokoat niistä blokkeja Instagramista @sushi.farmer-tililtä löytyvän ”Scrappy Pixel Quilt” -kuvasarjan mukaisesti.
Huomisen luukun takana esiintyvä kirjallinen teos liittyy tämänkertaiseen, mutta kirja on aivan erilainen. Mikähän se mahtaa olla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.