pikselikuvioita.

Viimeisin tilkkupeittoni sai nimekseen ”Prinssi Rohkea,” ja se valmistui jo toukokuun loppupuolella. Peitto on juuri nyt esillä Tilkkutyöbiennaalissa Juvan Kukkokoululla – sen voi nähdä omin silmin, kun käy tutustumassa näyttelyyn ennen sen päättymistä 30.7.2023.
Ompelin peiton Instagram-tililtä @sushi.farmer löytyvän “Scrappy Pixels” -nimisen ohjeen tai mallikuvan perusteella (sen pitäisi löytyä tästä hänen Instagram-highlightsistaan). Ohje on ilmainen eikä toteutus vaadi syvällistä ompeluosaamista – sen kuin alkaa yhdistellä tilkkuneliöitä 6 x 6 -kokoisiksi kokonaisuuksiksi. Minun neliöni olivat 2,5 tuumaa kanttiinsa, mutta ohje toimii myös muun kokoisilla neliöillä.

Olen kertonut projektistani jo aikaisemmin, vauvanpeitto ja muuta mukavaa -nimisessä kirjoituksessani. Innostuin projektista niin, että tilkkupinta oli valmis melkein ennätysajassa. Tässä yksi kuva tekeillä olevasta blokista:
Yleensä kuvasin blokkeja vasta sitten kun ne olivat valmiit ja silitetyt.

Viimeistä blokkia kootessani minulle sattui erikoinen lapsus, jonka tajusin vasta kun blokki oli jo silityslaudalla. Olin ommellut neliörivit yhteen yhtä lukuun ottamatta. Miten sellaista voi sattuakaan!
Töölön Tilkkupajan Soile toteutti longarm-tikkauskoneellaan ihanat kuviot Prinssi Rohkean pintaan! Tätä kuviota ei kukaan ollut aikaisemmin valinnut, mutta suosittelen sitä! Kivat kukkakuviot!
Pitkään harkittuani päädyin musta-valkoraidalliseen reunakanttiin – suoraan leikattuun. Vinoon leikattu reunakantti on helpompi sovittaa tilkkupeittoon niin, ettei sen reuna jää aaltoilevaksi, mutta onnistuin sentään näinkin.
Kun peittoni oli saapunut tikkauksesta, levitin sen sängylle, jotta saatoin ihailla sitä kunnolla. Kissalla on yliluonnollinen kyky havaita kissankarvattomimmat tilkkupeitot. Ei kulunut kauan, niin se oli jo tilkkupeitolla ja unessa.
Prinssi Rohkea -tilkkupeiton taustakappale on hillittyä kangasta, jonka ostin myös Töölön Tilkkupajasta.
Prinssi Rohkean valmistujaiskuvauspäivänä omenapuu oli muhkeassa kukassa, ja sain kuin sainkin viritetyksi peiton sen oksanhaaraan. Kuvaushetkellä valo oli vielä keväinen, ei kesäinen niin kuin nyt.
Tässä peitto ryöppyää portaita alas. Otin näitä porrasryöppykuvia erityisesti silloin, kun meillä oli vielä vanha, ravistunut kuisti ja kulahtaneet betoniraput. Rappeutuneet taustat näyttävät usein yllättävän hyviltä kuvissa. Pidän silti nämä siistit portaat mieluummin.
Prinssi Rohkea on kooltaan noin 179 cm x 207 cm (noin 70,5” x 81,5”). Se on 77. ompelemani tilkkupeitto – voi apua, eikä kannata kysyä, mihin olen ne kaikki varastoinut!

Vielä viimeinen kuva hänestä:
Tykkäsin blokkimallista ja näiden yksinkertaisten blokkien rakentamisesta kahdesta syystä:
  • Sain käyttää paljon resurssipaloja ja myös söpöjä uusia kankaitani. Jos tilkkuvarastoissani olisi enemmän isompia jäännöspaloja, tämä olisi ollut oikea resurssipalasyöppö!
  • Blokin kuvio perustuu tummuusasteiden vaihteluun, ei värien vaihteluun. Koska ihmissilmän on luonnostaan vaikea tunnistaa luotettavasti eri väristen alueiden tummuusasteita, blokkien rakentaminen oli erinomaista harjoitusta minulle!
Olisiko blokkimalli kiinnostava harjoitus myös sinulle?

Kommentit

*VEKKI* sanoi…
Niin kaunis peitto.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.