kevät- ja kesäkukkia.

Esittelen ensin tilkkupussukan, jonka ompelin Kotilieden tilkkutyöohjekokonaisuutta varten tekemästäni koeblokista. Annoin pussukalle nimen Kevätkukka 2.
Se poseeraa pihaan putkahtaneen orvokin kanssa. Orvokit saattavat olla vaikeita hengissä pidettäviä, kun on ostanut pari tupasta ulkoruukkuun, mutta itsekseen kasvaneet ovat sitkeitä! Niille ei tarvitse tehdä mitään.

Kevätkukka 2 -vetoketjupussukan taustakappale on tikkaamaton, mutta kaunis kangas:
Mukana kuvassa lisää omaehtoisia orvokkeja.

Kevätkukka 2 -pussukka on litteä, taskumainen pussi, eli se on Hejsan-mallistoa. Unohdin mitata sen ennen kuin annoin sen kevään ylioppilaalle lahjaksi.

Hei, esittelen toisenkin pussukan, jolle annoin nimeksi Rehti. Onpa hyvä, että tajusin perustaa Excel-luettelon tilkkutöistäni. Voin aina tarkistaa, etten käytä samaa nimeä kahta kertaa! Yksinkertaisemmat nimet saattaisivat muuten toistua – kuten vaikka tämä viimeisin.
Tunnistatte tai arvaatte ehkä, että Rehti-pussukan toinen puoli on koottu Noususuhdanne-tilkkupeitosta yli jääneistä blokeista. Toiselle puolelle sommittelin tavanomaisemmalta Tilkunviilaajalta näyttävän pinnan. Olen näköjään tikannut kumpaankin pintaan särmikkään spiraalin.
Löysin taas Tilkunviilaaja-nimikyltin. Se oli hävinnyt laatikosta, jossa sitä säilytän, mutta sittemmin se ilmestyi takaisin laatikkoon. Käykö teille koskaan niin? Katsotte johonkin – etsimäänne tavaraa ei näy – ja jonkin ajan päästä katsotte uudelleen, ja tavara on siellä. Minusta ilmiö on mystinen.
Rehti on tämän vuoden kymmenes valmistunut vetoketjupussukka. Pettämätön Excelini näyttää myös, että olen noin 13,5 vuodessa ommellut keskimäärin 22 pussukkaa per vuosi. Kirittävää siis riittää tänä vuonna, jos aion pysyä keskivertosuoritukseni tasolla!

Käytin pussukkaan muutakin Noususuhdanne-peitosta yli jäänyttä, eli taustakangasta. Siitä tuli pussukkaan tosi sileä ja kaunis vuori.
Rehti-vetoketjupussukkani on Avoin-mallistoa ja sen strategiset mitat ovat seuraavanlaiset: 
  • Leveys ylhäältä noin 19,5 cm 
  • Korkeus noin 16 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm.
Olen pitänyt ompelutaukoa ja sen sijaan lomamatkustanut. Palattuani totuttauduin ompelutöihin siksakkaamalla esipestäviä kangashankintoja ja -lahjoja. Tänään ajattelin varovasti kokeilla, josko osaisin ommella pussukkapinnan tai uuteen tilkkupeittoprojektiin sopivan blokin… Mutta olin siivonnut kaikki tilkut piiloon loman ajaksi, joten tekemisen jäi ajattelemisen asteelle. Ehkä tilkkuilen huomenna, töitten jälkeen..? Tänään oli nimittäin viimeinen kesälomapäiväni.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Jokaisessa kodissa asuu tonttu tai henkiolento, joka piilotta ja palauttaa tavaroita ihan huvikseen, näin uskoo Tilkkuileva Kissamuori Hollolasta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.