vielä yksi valmis tilkkupeitto!

Sain kuin sainkin valmiiksi kuusikulmioista kokoamani tilkkupeiton vielä tämän vuoden puolella! Säät eivät ole suosineet tilkkutyövalokuvausta, mutta eilen sain otetuksi yhden, melko aidon värisen kuvan Sixten-tilkkupeitostani.
Kehitin mallin, koska halusin käyttää kolmioviivaintani, joka oli ollut miltei käyttämättömänä ostopäivästä asti.

Sixten on ilmestymässä myös kaavan muodossa. Jos siis haluat toteuttaa modernilta näyttävän, värikkään kuusikulmiopeiton, tarkkaile tätä kanavaa!

Tilkkupinta on hauska ja joutuisa ommella! Itse leikkasin ensimmäiset palat syyskuun viimeisinä päivinä ja noin kuukauden kuluttua ompelin viimeisen sauman tilkkupintaan. Ja käyn sentään kokopäivätöissäkin.
Sixten-tilkkupeittoon menee aika tavalla kangasta, ja paras vaikutelma syntyy, kun kuusikulmiot ompelee useammasta eri kuosia olevasta kolmiosta, jotka kuitenkin ovat suunnilleen samaa väriä ja tummuusastetta.

Sixten on kooltaan noin 186 cm x 223 cm (73” x 88”).

Valitsin peittoon mustavalkoraidallisen kanttikankaan, jota en tälläkään kertaa leikannut täysvinoon, vaan kohtisuoraan raitoihin nähden. Raidallinen kantti antaa peitolle modernin ilmeen.
Töölön Tilkkupajan Soile tikkasi peiton kauniisti. Haluaisin näyttää tikkauskuviot paremmin, mutta talviset valaistusolosuhteet ovat mitä ovat. Pinnan muodot eivät piirry näkyviin, vaikka kuinka koettaisi.

Ostin Tilkkupajasta myös takakankaan. Sen pinta on kivan pehmeä, vähän kuin flanellia. Sixten-peitosta tuli siis sekä näyttävä että mukava.
Leikkasin sekä mustat että valkoiset kaitaleet vaikka kuinka monesta eri kankaasta. Kaukaa katsottuna niiden välillä ei ole sävyeroja – eikä eroihin kiinnitä huomiota, vaikka katsoisi läheltäkin.

Sixten on kahdeksas tänä vuonna valmistamani tilkkupeitto. Onneksi tilkkutyöt mahtuvat melko pieneen tilaan!

Kommentit

Marle sanoi…
tämä on todella kaunis peitto!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.