Luukku 17 - Piti sanomani… - John Cleese.

Tunnelmasta toiseen – tänään ollaan John Cleesen omaelämäkerran Piti sanomani… parissa.
Vaikka et olisi Monty Python -sarjan ylin ystävä, Cleesen tarinoita on hauska lukea. En ole kovin innokas elämäkertojen lukija, mutta tähän tarttumista en totisesti katunut. Cleese kertoi mielenkiintoisen elämäntarinansa sekä informatiivisesti että viihdyttävästi.

Koska kirja osoittautui niin erinomaiseksi, se oli kuin lottovoitto – tai jackpot, kuten angloamerikkalaiset tapaavat sanoa. Muistutan siis mieleenne Jackpot-tilkkupeittoni vuodelta 2015.
Vinkki. Minulle oli uusi ja ihmeellinen ajatus tehdä pahvimalli, jonka avulla asetin kangaspyörylän aina oikeaan kohtaan tilkkua – en keskelle. Itse en olisi keksinyt sitä. Yleensähän tilkkuilija etsii keskikohdan kummastakin kappaleesta ja kohdistaa ne.

Pahvimallia voisi käyttää kohdistamisen apuna muulloinkin. Kannattaa muistaa! Havainnollistavat kuvat löytyvät ”uusi projekti alkakoon” -blogikirjoituksestani vuodelta 2015.

Toinen vinkki. Kangaspyörylöitä on kiva tehdä Sarah Fielken vinkillä. Hänen lyhyt videonsa on englanninkielinen, mutta seuraa hänen tekemistään, niin et tarvitse selitystä.

Hänen nokkelalla menetelmällään ei tarvita kiristettävää ommellankaa pyörylän reunaan.

Käytin hänen menetelmäänsä myös tehdessäni Täplikästä menoa -lapsenpeiton. Isohkoja ympyröitä oli kyllä työläämpi saada rypyttömiksi.
Valmiissa peitossa pieniä epätasaisuuksia ei huomaa.
Nyt monen vuoden jälkeen tuntuu taas siltä, että voisin taas kokeilla ympyräkuvioisen tilkkupeiton ompelemista. Ehkä kuitenkin aikuiselle!
Tänään esittelin omaelämäkerran. Huomenna esittelyssä on taas yksi viiden tähden lukukokemus, ja taas jotain aivan muuta. Kuten Monty Pythonissa tavataan sanoa: ”And now for something completely different”!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.