Luukku 20 - Taivas, mikä sisar! – Britta-Lisa Koivu.

Hyvä Tuomas joulun tuopi. Tuomaan päivänä luukusta löytyy taas nuortenkirja eli Britta-Lisa Koivun Taivas, mikä sisar!
Taivas, mikä sisar! on Runotyttöjen ohella paras nuortenkirja ikinä! Ymmärrän toki, että arviossani on mukana aika tavalla nostalgiaa. Amerikkalainen sisar olisi minullekin kelvannut, mutta vielä enemmän halusin itse Amerikkaan luettuani tämän kirjan ensimmäisen kerran noin 10-12-vuotiaana. Sen jälkeen olen lukenut tämän varmasti 20 kertaa uudelleen. Toimii aina!

Koska amerikkalainen päähenkilö oli vähän poikatyttömäinen, nostan esiin uudehkon teokseni Tyttöpoika.
Vinkki: Mikäkö vinkki tähän liittyy? Tietenkin se, etteivät pussukoiden pintojen tarvitse olla samanlaiset tai edes saman väriset, koska niitä harvoin katsotaan yhtä aikaa.

Sisaresta tuli puolestaan mieleen Siskontähti-pannulappu. Sen valmistumisesta kirjoitin joulun alla vuonna 2011, joten se sopii Tuomaan-päivän tunnelmaan oivallisesti.
Toinen vinkki: Olisi kiva vinkata tässä pannulapun taittelutekniikkaohjeeseen, mutta se oli poistettu verkosta. Sen sijaan annan kaksivärisen pannulapun innoittamana vinkin VÄREISTÄ. Ellet ole varma väreistä, rajoitu kahteen (tai peräti yhteen).

Jos haluat lukea vähän pidemmästi kahteen väriin rajoittumisesta, olen paljastanut kymmenisen vuotta sitten hyödyllisimmän värioppini. 
Yhdestä ainoasta kirjasta oppimani kolme asiaa olivat tilkkuilevalle minulle käänteentekevät. Sen lisäksi että ymmärsin kahden värin riittävän, opin tärkeän asian kontrastista. Ja kuviollisia kankaita rakastava minä sai hyödyllisen vinkin: jos kankaassa on monta väriä, voi itse päättää, minkä ”värinen” se on.
Joulu lähestyy vauhdilla! Laskeutukaamme kohti joulurauhaa, mutta sitä ennen – vielä neljä luukullista luku- ja muita vinkkejä. Mitä ne ollenkaan mahtavat olla?!?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.