viisi uutta pussukkaa.

Esittelen tänään – en vain yhtä, vaan kokonaista VIISI uutta tilkkupussukkaa. Kaikki ennennäkemättömiä tai ainakin melkein!

Ensimmäiseksi saat tutustua tilkkupussukkaan nimeltä Ystävänpalvelus. Se asettui lumiseen pensaaseen, kas näin:
Ystävänpalvelus-tilkkupussukka ei ole mitään erityistä mallistoa. Se on aika pieni ja söötin puoleinen, kooltaan seuraavanlainen: 
 • Leveys ylhäältä noin 18,5 cm 
 • Korkeus noin 12,5 cm 
 • Pohjan leveys noin 5 cm. 
Ystävänpalvelus sai nimensä siitä, että sen pintaan päätyi lukuisia lahjoitustilkkuja ja tänne toiselle puolelle myös kokonainen lahjoitusblokki:
Kuvaushetkellä pihaa vaivasi auringottomuus, mutta otin valoisampana päivänä uuden kuvan. Ystävänpalvelus-tilkkupussukka kylpee talvisessa valossa:
Seuraavalla pussukalla on mahtipontinen nimi: Maailmanlaajuinen. Arvaatko, mistä se sai nimensä?
Tietenkin paraatipuolen kuviosta, jotka muistuttavat kahta tuplavee-kirjainta. World Wide eli maailmanlaajuinen. Myös kolmiokuviot ovat lahjoituksena saatuja.

Toiselle puolelle päätyi kuittiompeluna toteuttamiani paloja.
Maailmanlaajuinen-tilkkupussukka on kuin onkin Avoin-mallistoa. Sen strategiset mitat ovat seuraavat: 
 • Leveys ylhäältä noin 19 cm 
 • Korkeus noin 14,5 cm 
 • Pohjan leveys noin 5 cm. 
Maailmanlaajuinen-pussukka pääsi sekin uusiin kuviin, kun pihalle sattui eräänä päivänä paistamaan vähän aurinko. Paraatipuoli:
Ja kääntöpuoli, jonka olemus ei viittaa maailmanlaajuisuuteen:
Kolmas esiteltävä on nimeltään Pergola. Nyt on tunnustettava, etten oikein tiedä, miksi ihmeessä keksin sellaisen nimen!
Pergola-tilkkupussukkakin on Avoin-mallistoa. Se on äskeisiä kumppaneita suurempi, mitoiltaan seuraavanlainen: 
 • Leveys ylhäältä noin 23,5 cm 
 • Korkeus noin 16 cm 
 • Pohjan leveys noin 6,5 cm. 
Toiselta puolelta Pergola on aika sinisävyinen:
Kas, olen ottanut Pergolasta kuvan, missä sen sisään näkyy. Huomatkaa, että olen kerrankin viitsinyt ommella pussukan vuoriin taskun! Hyvä minä!
Neljäntenä esittäytyy herttainen tilkkupussukka, joka on nimeltään Söpöli. Sen paraatipuolella on sydänkuvio, jonka ompelin ikuisuus sitten! Suunnilleen niihin aikoihin, kun varovasti aloittelin tilkkuharrastusta. Muistan, että paperiommeltu sydän oli mielestäni tavattoman työläs tehdä, enkä ollut ihan tyytyväinen lopputulokseenkaan. Silloin en tiennyt kontrastin tärkeydestä mitään.
Valmistujaiskuvaa katsellessa ei tarvitse pitkään miettiä, miksi pussukan nimi on Söpöli! Viitsin tehdä sydämenmuotoisen tikkauksen ja kaikkea.

Söpöli-tilkkupussukan toisella puolella on tutumman oloista eli kirjavaa tilkkukuviota:
Entä sen strategiset mitat sitten? Oi voi, en pysty kertomaan! Söpöli on nimittäin lahjatavara, ja unohdin mitata sen ennen kuin käärin sen lahjapakettiin. Kuvasta voi kuitenkin päätellä, että se voi olla vähän Pergola-pussukkaa isompi.
Koska minulla eräänä päivänä oli hollilla kaikki neljä pussukkaa, otin heistä myös yhteiskuvan. Tällaisia kuvia on joskus toivottu, joten olkaa hyvä!
Viidentenä mutta ei suinkaan vähäisempänä esittelen uusimman teoksen eli Tyttöpoika-vetoketjupussukan. Arvaatteko, mihin sen nimi perustuu? Näytän ensin sen paraatipuolen:
Sitten näytän kääntöpuolen:
Tyttöpoika on nimisensä, koska sen toinen puoli on punainen ja toisella puolella on poikamaisempaa sinistä väriä. Hahhah. 

Avoin-mallistoon kuuluva Tyttöpoika-pussukka on kompakti eli kooltaan seuraavanlainen: 
 • Leveys ylhäältä noin 19,5 cm 
 • Korkeus noin 12,5 cm 
 • Pohjan leveys noin 4 cm.
Ravistunut puutarhapenkkimme on uskottavampi tavara talvisin, kun sen huteruutta ei huomaa (sillä ei istuta) ja kun sen pinta peittyy lumen alle.
Tyttöpoika on yhdeksäs tänä vuonna valmistunut tilkkupussukka. Olen hyvissä asemissa ylittämään viimevuotisen suoritukseni eli 14 ommeltua pussukkaa.
Tarkimmat lukijat saattavat huomata, etten suinkaan ole esitellyt kaikkia yhdeksää pussukkaa. En olekaan, sillä kaksi niistä paljastuvat vasta Kotiliesi-lehdessä numero 7/2023. 

Suunnittelin ja toteutin lehteen blokkimallin ja muutaman blokin perusteella ommeltavaksi sopivan tilkkutuotteen. Tein ensin yhden pussukan, jonka pintoja en tikannut ollenkaan. Ajattelin aloittelevaa tilkkutekijää ja aloittelevaa pussukanompelijaa ja tein mahdollisimman helppotekoisen tuotteen. Päätin kuitenkin vielä ommella sellaisenkin, jonka toinen pinta oli tikattu. Vaikka tiedän, ettei tikkaamattomuus haittaa kaikkia, niin omaan silmääni tikkaamaton tilkkutyö näyttää keskeneräiseltä.

Olin tällä viikolla Kotilieden studiolla, missä otettiin kuvat lehden ”Tee näin” -osioon. Ompelen tässä juuri tuota osin tikattua pussukkaa kokoon.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Hurja pussukkadraivi ollut päällä! Mielenkiinnolla odotan Kotiliettä ilmestyväksi. Luulin ensin, että olit hankkinut uuden koneenkin, mutta taitaakin olla Kotilieden kone?
sarita sanoi…
Ihania pussukoita olet tehnyt!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.