ihan uusi tilkkutyö.

Eihän tämä oikeasti ole ihan uusi, sillä olen väläyttänyt maistiaisia uudesta kuusikulmiotyöstäni jo tammikuussa, mutta sain tilkkupinnan hiljattain valmiiksi. Siinä mielessä tässä on jotain ihan uutta tarjolla!
Ostin aikoinaan Scrap Crazy -mallinepaketin ja tein niiden avulla Sallittu ajosuunta -tilkkupeiton. Paketissa on mukana kaksi neljäsosakuusikulmion muotoista mallinetta, joiden avulla on kätevä leikata paloja kuusikulmiopintaan. Valitsin mallineista isomman.

Päätin toteuttaa riemunkirjavan tilkkutyön ja leikkasin paljoja vaikka minkä värisistä kankaista. Olin laskenut, montako palaa tarvitsisin tietyn kokoiseen pintaan ja leikkasin kaikki palat valmiiksi. Tarkasti juuri tarvitsemani määrän.

Päätin myös, että kuusikulmioiden välissä olisi vastaavanlainen kapea välikaitale kuin Naapurisopu-tilkkupeitossa. Siten pinnasta tulisi rytmikkään näköinen ja tilkkutyömäinen. Tällä kertaa en halunnut, että työ näyttäisi väripinnalta.
Koska palat olivat kuusikulmioiden neljäsosia, pinnan pystyi kokoamaan vaakarivi kerrallaan. Sommittelin vaakarivit uudella sommitteluseinäkkeelläni. Seinälle ei mahtunut koko tilkkutyö, joten suunnittelin ja kokosin työtä vähän kerrallaan.
Kun pääsin turkooseista vihreisiin osuuksiin, tilkkutyö alkoi vaikuttaa tarpeeksi pitkältä. Leveyden olin jo päättänyt (se oli juuri niin leveä kuin sommittelupinnalle mahtui). Tarkistusmittauksen jälkeen totesin, että paloja jäi aika tavalla yli. Ehkä olin ajatellut tekeväni leveämmän työn – tai sitten vain laskeskelin väärin. Ei olisi ensimmäinen kerta!
Ei siinä mitään! Lopetin pinnan rakentamisen siihen ja ompelin rivit yhteen. Tässä tilkkupinta on vielä lattialla.
Vein valmiin tilkkupinnan oitis Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi. Ostin Pajasta myös upean takakankaan. 

Tässä pieni maistiainen tikatusta pinnasta:
Peitto on enää nimeä, nimilappua ja kanttausta vailla valmis.

Kommentit

Anita sanoi…
Todella kaunis ja ihanan värikäs peitto!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.