Tähtipölyä.

Tähtipölyä-tilkkupeiton rakentaminen sai innoituksen melko pienestä kuvasta. Päättelin mielessäni, millaisista blokeista tai osista pinta rakentuu ja rupesin ompelemaan. Päättelemieni palojen muodot ovat ehkä yllättävät: esittelen ne tämän blogikirjoitukseni loppupuolella.

Minusta tuntuu, että kuvio syntyisi helpomminkin kuin itse sen toteutin, mutta sillä ei ole väliä! Peitto on sentään ollut valmis jo marraskuusta 2013 asti.
Ennen projektin alkua olin näköjään tehnyt ihan luettelon siitä, millaiset viisi tilkkutyötä haluaisin tehdä. Tämä innosti aloittamaan heti, mutta toistaiseksi olen viidestä toivelistani työstä toteuttanut vain tämän yhden.

Peitossa on siis vaaleahkosta tilkkusilpusta koottuja isompia neliöitä ja niiden ympärillä kahdesta kolmiosta rakentuvia pienempiä nelöitä (ja lentävä hanhi -blokkeja). Rakensin blokkeja työläästi ja ilman kunnon suunnitelmaa. Kokosin peiton suunnittelulattialla, joka ei millään tahtonut riittää! Siksi laajensin peittoa parilla lentävät hanhet -kaitaleella. Ja kerrankin minulla oli käsillä oivallista materiaalia: aiemmin valmistuneesta, Tuulen viemää -tilkkupeitosta syntyi bonus-kolmio-neliöblokkeja, joista ompelin tähän peittoon lentävät hanhet.

Olen näköjään peiton tekovaiheessa työlääntynyt lähimpään työkaveriini eli omaan itseeni. Taustakappaletta ommellessani mokasin harmillisesti ja jouduin purkamaan väärään kohtaan vaivalla ompelemani palan pois.

Ompelin tähtien keskustat vaaleista tilkuista, jotka yhdistelin vapaassa crazy-hengessä. Muuta sääntöä kokoamiselle ei ollut kuin käyttää vain löytämiäni jäännöspaloja, ja että tekisin pintoja, joista pystyisi leikkaamaan 15cm x 15cm neliön.

Kun katson vaaleita palojani tarkkaan, ne eivät kaikki ole aivan äärivaaleita, mutta ne näyttävät vaaleilta, koska tähtien sakarat ovat niin mustat.
Koska tässä olen osannut hienosti rajoittua vain mustiin/tummanpuhuviin ja vaaleisiin/valkoisiin kankaisiin (piristettyinä muutamalla kirkkaanpunaisella kolmiolla), niin annanpa väritykseen liittyvän vinkin. Tai seitsemän.
Vinkki: Katso toukokuinen blogikirjoitukseni, niin saat tietää peräti seitsemän tilkkutyötapaa, jotka omaksumalla värisilmäsi kehittyy kuin itsestään!

Toimiva värisilmä ei sitten ehkä yhdistele värejä näin kuin minä yhdistelin rakennellessani "jalokivimäistä" tilkkupintaa!
YÄK! Tunkkaiset vihertävät blokit kuvan alareunassa näyttävät kamalilta keskiosan sinisten kanssa. Ei ihme, että käärin tekeleeni kokoon ja säilytin sitä kaapissa yli kaksi vuotta ennen kuin rauhoituin ja korvasin rumasti riitelevät blokit kivammilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.