Jackpot.

Sain vuoden 2015 viimeisinä päivinä valmiiksi yhden onnistuneimmista tilkkupeitoistani. Se sai nimekseen Jackpot, osaksi sen takia, että se tuntui lähes päävoitolta.
Projektissa oli vaikeinta löytää riittävän yksiväriset ja sopivan musta-harmaa-vaaleat kankaat ympyröiden taustoiksi! Onneksi olin jo oppinut ostamaan neutraaleja kankaita varastoon, joten minun ei tarvinnut lähteä kaupoille, kun inspiraatio iski.

Olipa hauska etsiä pyörylöihin sopivia kankaita! Kävin läpi mittavat jäännöspalani ja leikkasin ympyröitä kaikista kivoista tilkuista, jotka olivat sopivan kokoisia. Raaskin leikata myös pitkiä kankaitani!

Tein parhaani, etten olisi leikannut kahta ympyrää samasta kankaasta, mutta aivan siihen ei muistini sentään riittänyt.

Olen kirjoittanut peiton tekovaiheista kaksi erinomaisen kattavaa blogikirjoitusta, joten en lähde toistelemaan itseäni, vaan annan tässä linkit. Tästä kirjoituksestani voit lukea, miten sommittelin peittoni. 

Täällä esittelen valmiiksi ompelemaani pintaa ja näytän useita kuvia valmiista tikkauksista, joista ohessa vain yksi maistiaiskuva:
Löysin tilkkupeiton mallin Sarah Cooperin blogista. Hän käytti risareunaisia ympyröitä, jotka hän kiinnitti muutamalla kierroksella suoraa ommelta. Minä sen sijaan löysin kätevän tavan valmistaa ympyrät niin, että reunat kääntyvät sisään.
Vinkki: Valmistele kangasympyrät tai -soikiot applikointia varten käden käänteessä! Sarah Fielke neuvoo tekniikan englanninkielisellä videollaan, josta ymmärtää tekotavan, vaikkei ymmärtäisi englantia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.