Tasapeli.

Syksyllä 2017 kaappiini oli siunaantunut hämmentävän monta batiikkikaitalepakkausta. Tottahan halusin ommella niistä jotain, ja kehitin blokkimallin toisensa jälkeen, kunnes ideani ehtyivät täysin. Kaappiin jäi kaksi pakkausta vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta niistä kerron joskus toiste.

Yksi keksimistäni blokkimalleista oli rasti – ja siksi kesäkuussa 2018 valmistuneen peiton nimeksi tuli Tasapeli.
Eilisessä joulukalenterissa olikin jo linkki tähän kirjoitukseen, jossa välähti myös tämänpäiväisiä rastiblokkeja. 

Rastiblokkipeittoprojektissa opin, että tilkkupinnan sommitelmasta kannattaisi ottaa kuva ja katsoa sitä ennen kuin ompelee blokit yhteen. Huomasin nimittäin vasta valmiiksi ompelemastani tilkkupinnasta, että yksi blokki näytti liian tummalta ympäristöönsä:
Tummanpuhuva blokki näytti paljon sopivammalta tilkkupeiton ”alanurkkaan”.
Koska olen kehittänyt blokkimallin ihan itse, tarjoilen tietenkin tänään vinkkinä blokkiohjeen.

Jos sinulla on kaapissa käyttötarkoitusta odottava paketti, jossa on 40 kappaletta valmiiksi leikattuja, 2,5 tuuman levyisiä kaitaleita, tämä blokkimalli voi olla sinulle juuri se oikea!
Vinkki: Ompele rastiblokki. Varoitan nyt ja ohjeessakin vielä, että siinä esiintyy sekä sentti- että tuumamittoja. Lisäksi yksi mitoista on aika omituinen. Luotan silti siihen, että onnistut!

Kun tasoitat ompelemasi blokit 25 cm x 25 cm neliöiksi, saat yhdestä kaitalepakkauksesta tilkkupeiton, jonka koko on noin 160 cm x 185 cm. Kaitaleista jää silloin jäljelle vain aivan pieniä paloja.

Annan blokkiohjeessa myös vinkkejä rastien taustakangasvalintaan ja blokkien sommitteluun valmiiksi pinnaksi. Voit nimittäin järjestellä blokit taustakankaan värin mukaiseen tummuusjärjestykseen, jolloin rastien värit on helppo saada asettumaan tilkkupintaan satunnaisesti. 


24-rastiblokkia-IMG_5868

Kommentit

pandchintz sanoi…
Another fab quilt!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.