Ruutuässä.

Vähiin käy Tilkunviilaajan joulukalenterikin ennen kuin loppuu. Toiseksi viimeistä luukkua tässä availlaan! Ohhoh, jälleen pääsi joulu yllättämään – aivan niin kuin syksyisin liukas keli yllättää autoilijat ainakin kerran.

Tänään paljastan, että mikäli ikinä olen täysin hurahtanut johonkin tilkkupeittomalliin, niin tähän Plaid-ish Quilt -malliin, jonka mukaan toteutin Ruutuässä-peiton vuonna 2019.
Elokuussa 2019 osui silmiin Instagram-päivitys, jossa @kitchentablequilting kertoi juuri julkaisseensa ilmaisen tutoriaalin. Kuvassa näkyi hauska, ruutukuvioinen tilkkupeitto. Olen näemmä ottanut päivityksestä ruutukaappauksen ja ladannut ohjeen koneelleni saman tien.

Pääsin syksyllä 2019 ihanalle tilkkumatkalle Ranskan Alsaceen, ja juuri sopivaan aikaan, jotta saatoin täydentää siellä kangasvarantojani tätä projektia varten. Minulla oli takaraivossa ajatus, että yhdistäisin violettia, turkoosia ja oranssia, ja saaliinani olikin oikein hyödyllisiä nyyttejä.

Tartuin uusiin kankaisiin heti enkä vasta kymmenen vuoden hilloamisen jälkeen.

Projektissa rikoin rajani niin, että leikkasin kaikki palat valmiiksi ennen kuin aloin ommella. Tein kyllä pari kokeilublokkia leikkaamisen alkuvaiheessa.
Ohje on loistava, sillä se opettaa tarkkailemaan kankaiden tummuusasteita. Olin itse niin huolellinen, että otin kangasvalikoimistani kuvia ja muutin ne mustavalkoharmaiksi. Tarkistin esimerkiksi, että tummaksi luulemani tosiaan olisi tumma. Ja noista koeblokeista näin, etteivät keskiväriseksi luokittelemani kankaat erottuneetkaan riittävästi vaaleaksi luokittelemistani.

Tosin kun koeblokit pääsivät vuorovaikuttamaan muutaman muun blokin kanssa, niiden tummuusastevajausta ei enää huomannut.
Kun huomasin toivotun ruutukuvion piirtyvän esiin, innostuin tekemään aina vain uuden ja uuden blokin, jotka asettelin lattialle ihailtavaksi. Aina uudestaan palasin ompelukoneen ääreen, sain valmista ja ihailin:
Kivan mallin ainoa huono puoli olikin se, että projekti oli ohi miltei ennen kuin se oli kunnolla alkanut! Rupesin leikkaamaan paloja syyskuun 20. päivänä ja kuvasin kokoon ompelemaani tilkkupintaa tasan viikon kuluttua, 27. syyskuuta!
Tämänkertainen vinkkini onkin kaksi vinkkiä.
Vinkki: Ompele sinäkin Plaid-ish-tilkkupeitto. Voit ladata ilmaisen, englanninkielisen ohjeen Kitchen Table Quiltingin digikaupasta pdf-muodossa. ”Osta” se rohkeasti kaupasta: sen hinta on nolla euroa/puntaa/dollaria. Suosittelen ohjetta, sillä siinä ei määritellä värejä, vaan vain tummuusasteet.

Toinen vinkki: Toivoisitko, että sinulla olisi parempi värisilmä? Vinkkaan sinulle 7 tapaa, jotka omaksumalla myös värisilmäsi kehittyy. Annan tämän vinkin, sillä Ruutuässä-tilkkupeittoni liittyy yhteen esittelemistäni tavoista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.