Jäätelökesä.

Ostin maaliskuussa 2012 American Patchwork and Quilting –lehden. Vaikka se oli päältä katsoen aika perinteisen näköinen ja vaatimatonkin, löysin sieltä hauskan tilkkupintaidean.
Idean näkemisestä meni vain kymmenisen päivää siihen, että poimin kankaita uuteen peittoon. Mielessäni oli heti alusta lähtien trio-jäätelö. Vaaleaa punaista, rusehtavaa ja taustalle vaniljan vaaleaa. Törmäsin kuitenkin ongelmaan: minulla ei ollut muuta valkoista kangasta kuin gigavalkoista lakanaa.

Modernilla tilkkuilijalla pitäisi aina olla varastossa vaaleita, tummanpuhuvia ja mudanvärisiä harmaita tilkkukankaita. Vuonna 2021 en ollut tätä vielä ymmärtänyt enkä ostanut yksivärisen oloisia kankaita noin vain varastoon. Nyt ymmärrän, että HETI kun kohdalle sattuu sopiva mudanvärinen kangas, sitä pitää ostaa kolme metriä. Samaten vaaleita ja tummia neutraaleja. Muuten niitä ei ole käsillä silloin kun niitä tarvitsee.

(Ihan kuin nainen, poliisi ja taksi: ei niitä koskaan tarvitessa nää.)

Ostin sitten Kontti-myymälästä 1,25 eurolla pussilakanan. Sen kangas tuntui mukavan pehmeältä verrattuna jäykkiin lakanakankaisiin. Käytännössä kangas osoittautui hieman joustavaksi, ja Töölön Tilkkupajan Soilella taisi olla jonkunlaisia haasteita työni tikkaamisessa.

Jäätelön värinen tilkkupinta valmistui nopsaan ja se oli ensimmäinen, jonka vein Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi. Olin innoissani uudesta palvelusta! (Olen yhä innoissani siitä, ettei minun tarvitse itse kotikoneella tikata isoja peittojani.)
Luulen, että olin triojäätelötyölläni myös Soilen ensimmäinen asiakas.

Jäätelökesä-tilkkupeitto pääsi vielä samana vuonna veljentyttären kotiin sisustuselementiksi.
Neljäs vinkkini sai innoituksen raidallisen oloisesta tilkkupinnasta.
Vinkki: Koska tilkkupinta on tavallaan raidallinen, vinkkaan tapaan ommella pötkömäistä pintaa paperin avulla, mutta kuitenkin ompelematta paperin läpi.

Raidallisista, paperin avulla ompelemistani pötköistä syntyi lopulta Selkenevää-tilkkupussukka, joka näyttää tällaiselta:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.